Documentarul „colectiv”, selectat la Festivalul de Film de la Sundance

Unul dintre cele mai așteptate documentare în 2020, „colectiv”, realizat de Alexander Nanau, a fost selectat la Sundance (23 ianuarie – 2 februarie 2020), în secțiunea „Spotlight”.

„colectiv” a avut premiera mondială în selecția oficială – în afara competiției la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2019, a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a primit premiul pentru Cel mai bun film documentar în Competiția Internațională la a cincisprezecea ediție a Festivalului de Film de la Zurich.

Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film, „colectiv” este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. „colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.

Lansarea în cinematografele din România, urmată de premiera pe HBO și HBO GO, va avea loc în primăvara lui 2020. Filmul va fi distribuit în cinematografele din țară de către Bad Unicorn.

Share