„Superhombre” deschide Alpin Fim Festival 2020

O proiecție de gală a documentarului „Superhombre” (regia Mircea Gherase, Lucian Mircu), despre alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, va deschide Alpin Film Festival, ediția a cincea.

ALPIN FILM FESTIVAL (AFF), un eveniment dedicat culturii și educației montane, revine în perioada 24 februarie – 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal.

Îmbinând peste 100 de ore de filmări, material de arhivă și imagini în premieră din locuri puțin umblate de om, „Superhombre”, care va rula marți, pe 25 februarie, de la ora 19:00, îl surprinde pe Horia Colibășanu în cele trei ipostaze ale sale: dentist, tată a doi copii și alpinist în Himalaya. Gestul solidar și riscant de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă. În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar.

O selecție spectaculoasă de filme despre ascensiuni montane, expediții și povești ale muntelui, precum și prezentări de carte, dezbateri și expoziții de fotografie legate de universul muntelui și alpinism vor face deliciul publicului și în acest an la Alpin Film Festival. Iubitorii de munte sunt invitați să urmărească zi de zi, cu intrare liberă, cele mai bune titluri internaționale lansate în 2019 și cele mai noi producții românești, ale căror proiecții vor fi găzduite de Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania, Cinemateca Patria și Sala Reduta din Brașov, Centrul Aurel Stroe din Bușteni și Predeal.

Începând din acest an, Alpin Film Festival face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente. Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș.

Programul evenimentelor este disponibil pe alpinfilmfestival.ro.

Share