Spectacole de teatru online de Ziua Internațională a Teatrului

Pe 27 martie se celebrează Ziua Internațională a Teatrului. Cum în această perioadă manifestările culturale obișnuite nu se mai pot organiza, teatrele oferă momentan spectacole online gratuite.

Astfel, pe pagina de Facebook a Teatrului Bulandra poate fi urmărit în această seară, de la ora 19:00, spectacolul „Măscăricul” după A.P. Cehov. „Măscăriciul” nu este numai un regal teatral în care Horațiu Mălăele, în rolul Actorului, strălucește alături de Niculae Urs, în rolul Sufleurului, dar este mai ales o trecere fulgerătoare, ironică, autoironică, ludică și nostalgică prin marile roluri ale teatrului universal.

Și Teatrul Arte dell’Anima vă invită la spectacol în data de 27 martie, ora 19:30 pe pagina de Facebook. Puteți urmări în această seară înregistrarea spectacolului „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Liță. Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, o lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.

Pe pagina de Facebook a Teatrului de Artă București va putea fi văzut în această seară la ora 19:00 spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfier, cu Victoria Cociaș și George Constantinescu.

Și cei mici au parte de spectacole de teatru în această seară: pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică va putea fi urmărit de la ora 18:00 spectacolul „Păcală”, la care sunt invitați copiii cu vârste de peste 4 ani. Erou popular, sursă de inspiraţie pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înţelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuţ.

De asemenea, pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă, se poate vedea în această seară de la ora 18:00 „Pe mărimea mea”, un spectacol de Cristina Giurgea și Andrea Buzzetti (Teatrul La Baracca-Testoni Ragazzi, Italia) cu Eliza Păuna, Florin Crăciun, Tudor Morar. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste între între 3 și 6 ani.

Share