Apariții Editura Tritonic: cărți noi de la autori consacrați

„Reziliență” de Bogdan Hrib, un nou roman din seria Stelian Munteanu și „Văduva neagră” de Lucian Dragoș Bogdan, al patrulea volum din seria Vagabond sunt două noi apariții de la Editura Tritonic.

Romanul „Reziliență” de Bogdan Hrib este inclus în colecția Mystery & thriller a Editurii Tritonic, acolo unde se găsesc și restul volumelor care îl au ca personaj principal pe Stelian Munteanu.

Angajat să elucideze moartea fiicei unei important baron local, Stelian Munteanu este prins într-o complicată pânză de păianjen cu grave implicații geopolitice. Împreună cu experimentatul Tony Demetriade și tânăra Anabella Păduraru, poliția britanică și serviciile secrete românești investighează o serie de evenimente care par să ducă spre o criză fără precedent în Estul Europei. Personaje noi și vechi, răsturnări de situație, politică, corupție, iubiri și trădări, mistere aparent imposibil de rezolvat – toate se amestecă cu doze potrivite în acest nou roman semnat de Bogdan Hrib.

– Domnule Munteanu, mi s-a spus că puteți rezolva probleme.
– Depinde cine a spus. Fraza asta e ruptă din filme. Nu prea merge chiar așa, la nimereală.
– Mi-a spus un prieten comun. Un băiat cu ochii foarte albaștri, Ionescu pe numele lui.

Bogdan Hrib s-a născut și trăiește în București. Inginer constructor fără să fi lucrat o singură zi, fotojurnalist în anii ’90, are un doctorat în media și cinema, a publicat articole despre piața de carte și jurnalism; este lector universitar la Facultatea de Management a SNSPA. În 1993 se numără printre fondatorii editurii Tritonic și de atunci, fără întrerupere, este editor de carte. În 2007 apare prima ediție a romanului polițist „Filiera grecească”, avându-l ca personaj principal pe Stelian Munteanu, urmat de alte patru volume din aceeași serie. Romanul „Ultima fotografie” nu face parte din serie și este mai curând un roman social sau de dragoste. A mai publicat două volume de povestiri și a editat două volume colective: „Noir de București” și „Gastro Noir”. Experiența lui în zona editorială se află adunată în volumul „Editor de unul singur. Management în industria cărții”.

Romanul „Văduva neagră” de Lucian Dragoș Bogdan a apărut tot în colecția Mystery & thriller a Editurii Tritonic, în care sunt incluse și primele volume ale seriei Vagabond, „Vânătorii de capete”, „Apărarea siciliană” și „Picătura chinezească”.

„Închide ochii o clipă și imaginează-ți. Cum ar fi să-ți găsești cel mai bun prieten ucis și sfâșiat de câini? Ba, mai mult, să devii principalul suspect? Un coșmar, în asta se va transforma viața lui Dinu, din momentul în care va descoperi o serie de crime misterioase, avându-i ca țintă pe unii dintre prietenii lui”, spune scriitorul Daniel Timariu spune despre noul roman al lui Lucian Dragoș Bogdan.

N-am crezut că Wang Qi avea să fie altceva decât o simplă aventură.
Până în noaptea aceea, persoanele ucise cu care intrasem în contact fuseseră din afara cercului meu de cunoscuţi. Abia atunci gustasem pentru prima oară din veninul pierderii cuiva relativ apropiat – mai ales a unui nebun frumos, paşnic şi cald ca Spătarul Mihali.

Lucian Dragoș Bogdan s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia, județul Alba și are o licență în management de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca. Este coordonator și educator la Centrul de Recuperare pentru Copii „Gepetto” din Alba Iulia, manager la Bogdan Art Boutique și autorul a numeroase romane și povestiri SFFH, polițiste și de dragoste, printre care „Când penele roșii vor plânge”, „Femeia din portbagaj” și „Sună-mă mâine”. De asemenea, scrierile lui au fost incluse în volume colective și antologii.

Ambele romane se găsesc pe www.tritonic.ro la prețuri reduse.

Share