S-a lansat numărul 12 al revistei online Caietele Masca

Teatrul Masca anunță lansarea numărului 12 al revistei online CAIETELE MASCA, cu tema Manifestele teatrului de stradă.

Adresată profesioniștilor de teatru, dar și publicului larg, interesat de spațiul teatral românesc alternativ, publicația își propune să descrie fenomenul teatrului de stradă din România printr-o serie de articole, interviuri, eseuri, dosare și reportaje. Scopul acestui demers este de a reliefa acest tip deosebit de discurs teatral și de a-l situa la adevărata valoare, prin raportarea la realitatea teatrală din Europa și din întreaga lume.

„În fața unei noi realități, pretenția ca arta să răspundă literal, direct și rapid crizei conține o notă subliminală de panică: un impuls de a demonstra publicului larg, printr-o afirmație definitivă despre un mare moment social, că arta este într-adevăr necesară, că arta încă poate însemna ceva, în ciuda unei frici tot mai mari că nu e deloc așa. Din toate aceste motive, discutăm, în numărul #12 al Caietelor Masca despre Manifestele teatrului de stradă, urmări ale momentelor de ruptură socio-politică de natură să producă noi forme artistice, și despre cei care și le-au imaginat și asumat, cu ecouri de diferite profunzimi”, spune Cristina Modreanu – Editor.

Noul număr este disponibil pe www.caietelemasca.ro. Inițiatorul proiectului este Anca Florea, Manager al Teatrului Masca.

Share