Romanian Piano Night, recital de ziua iei 2020

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Radio România Muzical, vă invită la recitalul „Romanian Piano Night”.

Recitalul, susținut de pianista Dana CIOCÂRLIE cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020, va avea loc miercuri, 24 iunie 2020, de la ora 19:00. În program, piese de Iosif Ivanovici, George Stephănescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Horațiu Rădulescu și Belà Bartok. Piesele prezentate cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020 reprezintă cadoul muzical făcut de pianista Dana Ciocârlie publicului iubitor de frumos, interpretarea acestora fiind realizată, în această perioadă, în „studioul de înregistrări Yamaha din Paris”.

Recitalul „Romanian Piano Night” va putea fi urmărit atât pe pagina de Facebook a asociației și pe canalul de YouTube, cât și pe pagina de Facebook a Muzeului Național George Enescu și cea a postului Radio România Muzical.

Dana Ciocârlie este una din cele mai cunoscute și talentate pianiste române ale momentului. Formată la școala română de pian, ca alți mari pianiști înaintea ei, precum Dinu Lipatti, Clara Haskil și Radu Lupu, Dana Ciocârlie a studiat, de asemenea, la Paris cu Victoria Melki la Ecole Normale de Musique și și-a încheiat studiile la Conservatorul Național Superior de Muzică, în clasa prof. Dominique Merlet și Georges Pludermacher. Dana Ciocârlie este profesor la Conservatorul Național de Muzică din Lyon și la Ecole Normale de Musique “Alfred Cortot” din Paris. Mai multe informații despre activitatea pianistei găsiți pe www.danaciocarlie.com.

Share