Outernational Virtual Festival sprijină școlile rurale

Outernational Virtual Festival (25-26 iulie) se alătură campaniei World Vision România pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural.

După trei ediții organizate în București, festivalul Outernational migrează în acest an în spațiul rural din județul Vaslui. Outernational Virtual Festival este astfel o ediție specială, care va fi difuzată online, pe paginile de Facebook ale organizatorilor (The Attic și Outernational Days) între 25 și 26 iulie 2020.

Festivalul propune o evadare virtuală din mediul urban, din confortul casei tale, pentru o experiență multiculturală în mijlocul naturii, într-un spațiu rural autentic, natural. Programul va include concerte live, filme de scurt metraj, panel-uri de discuții și conferințe/lectures.

Majoritatea concertelor vor fi transmise live dintr-un sat din județul Vaslui. Vor cânta atât trupe și artiști români (Ansamblul Anton Pann, Mitoș Micleușanu etc), cât și artiști străini (Mohamad Zatari (Siria) & Avadhut Kasinadhuni (India) & Sara Nezamoleslami (Iran) etc). Festivalul va include și o apariție specială a Fanfarei de la Valea Mare din județul Vaslui, precum și concertul Milan W & The Tulnic Ensemble of Avram Iancu, proiect curatoriat de The Attic.

Mai mult, programul va include o discuție despre județul Vaslui, o discuție despre situația pădurilor din România și a defrișărilor abuzive, precum și două filme de scurt metraj ce evocă spațiul rural românesc.

Festivalul Outernational celebrează diversitatea în toate formele ei și militează pentru incluziunea socială, pentru eliminarea granițelor culturale și a barierelor sociale. Scopul inițiativei este de a deconstrui stereotipurile privind zona Vaslui și de a o plasa pe harta culturală națională. Totodată, concertele și filmele își propun să genereze un spațiu de discuții privind moștenirea culturală rurală.

Festivalul este difuzat gratuit, dar sunt încurajate donațiile în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru modernizarea școlilor din mediul rural, în parteneriat cu Fundația World Vision și Festivalul Open Camp Vaslui.

Donațiile pot fi realizate fie prin Outernational (reprezentat de Dragoș Rusu), fie prin Open Camp (reprezentat de Ciprian Hordilă).

Share