Bucharest International Dance Film Festival revine în septembrie

O nouă ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) se va defășura în perioada 3-6 septembrie, în București. Toate proiecțiile vor avea loc în aer liber.

Cea de-a șasea ediție BIDFF, festival dedicat filmelor de dans, va cuprinde trei secțiuni competiționale dedicate scurtmetrajelor de dans (competiția internațională și competiția românească) și filmelor muzicale, alături de ateliere de film de dans, conferințe și alte surprize pentru publicul cinefil. Tema ediției – utopie/ distopie – invită la reflecție asupra prezentului și la explorarea unui viitor posibil.

„Ema”, în regia lui Pablo Larraín, este filmul care va rula în deschiderea festivalului, pe 3 septembrie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco. Coloana sonoră, semnată de celebrul Nicolas Jaar, punctează emoția poveștii dramatice pe care o trăiește Ema (Mariana Di Girolamo), o tânără dansatoare dintr-o trupă de reggaeton, căsătorită cu un coregraf mai în vârstă, Gastón (Gael García Bernal). După ce mariajul lor toxic se destramă și fiul lor adoptiv și piroman ajunge înapoi în mâinile statului, Ema pornește, plină de regrete, într-o misiune sfâșietoare: aceea de a-l aduce înapoi, indiferent de obstacolele care-i stau în cale.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 2000 de Euro pentru Cel Mai Bun Film Internațional, Cel Mai Bun Film Românesc și Cel Mai Bun Musical.

Proiecțiile BIDFF 2020 vor avea loc în aer liber la Cinema Elvira Popesco și Muzeul Țăranului Român, iar evenimentele speciale, cu locuri limitate, la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic și CNDB, Sala Stere Popescu.

Mai multe informații despre festival găsiți pe www.bidff.ro.

Share