NeoNlitic: open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului

NeoNlitic lansează un open call până pe data de 30 august 2020, deschis tuturor artiștilor din România, Ucraina și Bulgaria care activează în pictură, sculptură, mixed media, instalații artistice, design de obiect, animație, video mapping etc., care pot aplica gratuit.

Participarea la cea de-a doua editie a NeoNlitic presupune realizarea de către fiecare artist a unei lucrări relevante în contextul proiectului, cu o dimensiune maximă de 1x1x2m. Schițele a maxim trei lucrări, alături de CV-ul și portofoliul artistului, primite în termenul limită vor fi jurizate. Ulterior, lucrările selectate vor face parte din expoziția itinerantă din Bulgaria, Ucraina și România.

Detalii despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul Neonlitic.

Proiectul, inițiat de Wood Be Nice, atelier de fotografie pe lemn, colaj și design de obiect în 2018, își propune să preia elemente artistice străvechi și să valorifice patrimoniul cultural comun și estetica civilizațiilor primitive ale căror vestigii au fost descoperite pe teritoriile celor trei țări, folosind tehnici moderne de creație artistică și materiale upcycled.

Și anul acesta NeoNlitic va consta în documentări de teren în situri și muzee arheologice din Bulgaria și Ucraina, un workshop cu profesioniști dedicat publicului larg și o expoziție itinerantă în toate cele trei țări.

Share