Concurs pentru liceeni: „Incubatorul de animație”

Animest oferă o ocazie unică pentru liceeni de a parcurge primii pași în lumea filmelor de animație sub îndrumarea profesioniștilor din domeniu. Iată cum!

Animest provoacă tinerii artiști din România și Republica Moldova să se înscrie, până pe 11 septembrie, la prima ediție a Incubatorului de animație. Tema Incubatorului din acest an este „Dănilă Prepeleac”, poveste din care participanții sunt invitați să se inspire pentru a crea trei personaje (character design), desenate în orice tehnică. Înscrierile se desfășoară exclusiv online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul proiectului.

În luna noiembrie, timp de o săptămână, 10 dintre participanții selecționați în urma înscrierilor vor participa la un concurs creativ (crearea unui storyboard pentru un posibil film de animație, pe un scenariu dat). Ei vor lucra sub îndrumarea mentorilor Matei Branea si Laura Pop, ambii artiști animatori cu experiență, într-o secțiune specială din cadrul Festivalului Animest București.

Numele celor 10 finaliști vor fi publicate pe 21 septembrie pe site-ul proiectului: www.incubatoruldeanimatie.ro. Câștigătorul etapei finale va fi desemnat de un juriu format din specialiști din domeniu și va fi premiat în cadrul Galei de Premiere a festivalului Animest 2020. Pe toată durata festivalului (9-15 noiembrie), publicul va putea admira lucrările finaliste în cadrul unei expoziții dedicate.

Share