Concursul Enescu: începe prima etapă a secțiunii de pian

Prima etapă a secțiunii de Pian din cadrul Concursului Internațional George Enescu începe astăzi și se va încheia pe 15 septembrie 2020.

Această etapă include 55 de mini-recitaluri susținute de pianiști din întreaga lume publicate pe www.festivalenescu.ro. Juriul va evalua în acest interval performanțele concurenților, iar rezultatele vor fi anunțate pe 16 septembrie, la ora 20.00, pe site-ul concursului, când 12 participanți vor trece în a doua etapă. Cel mai tânăr concurent are 15 ani, iar cel mai în vârstă, 33.

Accesul la tot conținutul online al Concursului Enescu din această perioadă este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program. Pentru a crea o legătură între muzicieni și spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-și intensitatea și forma reacției. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Iubitorii muzicii pot să și distribuie clipurile preferate pe propriile lor conturi de socializare.

Pentru fiecare dintre primele două etape ale Concursului Enescu, participanții au trimis Comitetului de organizare înregistrări ale interpretării lor conform repertoriului ales inițial, iar membrii juriului le analizează de acasă.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România.

Concursul are patru secțiuni – violoncel, vioară, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

 

 

Share