Expoziție la Estopia: „Foreseeing the Present”

Galeria Estopia București vă invită joi, 17 septembrie, între orele 15:00 – 21:00, la vernisajul expoziției de grup „Foreseeing the Present”.

Expoziția „Foreseeing the Present” prezintă lucrări realizate pe durata ultimelor 6 luni de 7 artiști din portofoliul galeriei – Marina Aristotel, Andrada Feșnic, Juhos Sándor, Sergiu Laslo, Madár Réka, Andrea Tivadar și Edith Torony.

Timpul prezent, depozitar al concretului, dar și al proiecțiilor, viselor, temerilor noastre, este tema acestei expoziții, care își propune să exploreze impactul perioadei recente, marcată de izolare și incertitudini, asupra modului în care lucrează, gândesc și găsesc soluții artiștii în momente de criză. May You Live in Interesting Times – titlul Bienalei de la Veneția de anul trecut, pare, văzut prin lentila perioadei pe care o traversăm, aproape o profeție. În vremuri „interesante”, prezentul se dilată și pare să înghită celelalte dimensiuni ale timpului – „aici și acum e tot ceea ce avem” e un gând care ne înconjoară cu un cert disconfort.

Fiecare lucrare expusă poate fi privită ca un „oracol” – unul care vorbește despre preocupările artiștilor, în primul rând, dar și o fereastră deschisă către experiențele în care ne recunoaștem și care conturează, fragmentar, acest „acum” atât de diferit.

Expoziția va putea fi vizitată joi, 17 septembrie, la vernisaj, între orele 15.00 – 21.00, și, începând din 18 septembrie, potrivit programului normal al galeriei, sau cu programare. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 18 octombrie. Accesul în galerie se face respectând normele de distanțare socială. Purtarea măștii este obligatorie (fie masca proprie, fie cea care vi se pune la dispoziție la intrarea în galerie).

Share