Bienala de arhitectură Beta 2020 începe în 25 septembrie

A treia ediție a Bienalei de arhitectură – Beta 2020 va avea loc la Timișoara, în perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2020.

Bienala de arhitectură – Beta 2020 cuprinde peste 30 de evenimente dedicate și construite în jurul tematicii responsabilității – față de mediul construit și față de ceea ce nu s-a construit încă, scopul final fiind îmbunătățirea proceselor prin care se construiesc orașele.

Evenimentul de deschidere Beta 2020 va avea loc în 25 septembrie, începând cu ora 18:30, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“ (Bd. Take Ionescu, nr. 56), cu vernisarea principalului eveniment al bienalei – expoziția „Enough is Enough”, curatoriată de către arhitectele Ilka Ruby, Anca Cioarec și Brînduşa Tudor.

Expoziția prezintă zeci de proiecte – locale și internaționale – realizate de arhitecți care nu mai vor să aștepte soluții „top-down”, care au găsit modalități proprii de a folosi ceea ce există: De ce să folosim mai mult, când ceea ce avem deja este suficient? Lucrările lor evidențiază modalitățile prin care planeta noastră poate fi tratată cu respect și responsabilitate – față de mediu, de economie și de societate ca un întreg.

Întregul program poate fi consultat pe betacity.eu.

Share