Piano Rocks 7: cum a fost la ediția de pandemie

A șaptea ediție a evenimentului Piano Rocks s-a desfășurat pe 26 septembrie în Piața Mică din Sibiu, pe o ploaie teribilă, dar cu entuziasmul nealterat.

Un spectacol muzical realizat prin combinarea muzicii rock cu acordurile pianului, Piano Rocks a ajuns anul acesta la a șaptea ediție. Din cauza condițiilor impuse de autorități în pandemie, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, cu distanțare fizică și purtarea măștii. Din păcate, ploaia deasă i-a speriat pe unii dintre cei care confirmaseră prezența la evenimentul cu intrare liberă, însă chiar și așa, concertele au beneficiat de spectatori aflați atât în perimetrul desemnat evenimentului, cât și în afară, feriți de ploaie pe sub căsuțele de lemn din Piața Mică și pasajul de la Casa Artelor.

Prima oră de Piano Rocks a însemnat un concert excepțional oferit de pianista Monica Florescu, cvartetul 4Tune (Roxana Bârsan – vioara I, Corina Tofănel – vioara a II-a, Simona Gurău – violă, Alexandra Enache – violoncel) și percuționistul Gabriel Barani. Artiștii ne-au încântat cu piese rock celebre din repertoriul internațional, care au sunat extrem de frumos în aranjamentele lor, printre acestea numărându-se „November Rain” – foarte interesant efectul emoțional creat de piesa cântată pe o ploaie, fie ea și de septembrie, care cădea teribil și beneficiind de dansul grațios al Daliei Millan, o tânără columbiană de la Teatrul de Balet Sibiu -, „Smoke on the water”, „Stairway to Heaven”, „Zombie”, „Chop Suey!” și „The Final Countdown”. La una dintre piese a fost invitată să cânte și fiica Monicăi, o fetiță talentată pe nume Rafaela Florescu Fernandez, la vioară.

A doua oră a evenimentului a fost ocupată de invitații speciali, rockerii de la Trooper, oaspeți obișnuiți în pleiada de concerte organizate la Sibiu, care au creat și menținut o atmosferă frumoasă de-a lungul concertului, în ciuda ploii care se încăpățâna să cadă peste spectatori – și, parțial, și pe artiști. 🙂

Piano Rocks crește de la an la an și are invitați din ce în ce mai „tari”. Voi sunteți maximul absolut de până acum și ne dorim tot așa în continuare!” (Monica Florescu)

Trooperii ne-au cântat în deschidere „Două roți”, apoi „În ziua a opta”, „Liceul Cimitir”, „Amintiri”, „Tari ca munții” și „Trec anii” (alături de Monica Florescu). La „Trec anii!”, unde Coiot ne invită de obicei să cântăm cu el spre sfârșit, lăsându-i lui finalul adevărat, s-a întâmplat ce se întâmplă mereu: pe principul „eu îți dau un deget și tu îmi iei toată mâna”, oamenii din public n-au vrut să-i mai lase vocalistului nostru finalul, ci se repezeau să-l cânte tot ei, determinându-l pe Coiot să ne ceară ca de la om la om: „Nu, nu, nu, nu, nu… Nu-mi faceți asta și aici! Știu că vă grăbiți, stați în ploaie… nu și aici!” Cum spectatorii nu se lăsau, Coiot a concluzionat că „parcă sunteți mai răi azi decât de obicei. V-a stârnit ploaia asta, e?”. 🙂

A urmat senzaționalul cover după piesa lui Tudor Gheorghe „Maturizare”, interpretată tot alături de pianista Monica Florescu. Ulterior, a fost invitat pe scenă și cvartetul 4tune pentru ultimele două piese, „Highway to Hell” (cover AC/DC) și „Destin”, cea cu care Trooper a participat la concursul Eurovision 2019.

Vă las cu înregistrarea concertului Trooper din cadrul Piano Rocks, care poate fi văzută cu un click AICI, și urez proiectului să dureze mulți ani de acum înainte. E important ca, indiferent de greutățile prin care trecem, să nu uităm de cultură și de beneficiile ei.

Share