Expoziția „În gura lumii”, parte a proiectului ARAC ART & RESIDENCY

Asociația Română de Artă Contemporană în parteneriat cu rezidența ARTAK350 din Islanda și alături de Galeria Anca Poterașu demarează un nou proiect: ARAC ART & RESIDENCY.

Dezvoltat pe următorii doi ani, acesta își propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început în 2015. Adoptând ca principale teme de discuție schimbările climatice, migrația economică și politică, noile tehnologii, proiectul vizează dezvoltarea unui dialog despre problematici sociale și percepția lor la nivel global.

Primul eveniment, parte din proiectul ARAC ART & RESIDENCY a avut loc pe data de 2 octombrie la Galeria Anca Poterașu, unde publicul a descoperit lucrările și cercetarea de rezidență a lui Chrystèle Nicot & Antoine Alesandrini.

Expoziția „În gura lumii” a fost realizată în cele 6 săptămâni de rezidență şi prezintă o viziune asupra realităților rurale și urbane, o analiză a stereotipurilor ce creează dihotomii false și așteptări idilice. Duo-ul artistic lucrează cu video, sunet, instalații de obiecte și new media, chestionând ritualuri ale societății și modul în care construim realitatea de zi cu zi în imaginarul colectiv. Expoziția se poate vizita până pe 11 octombrie.

Expozițiile tematice realizate în cadrul proiectului vor fi însoțite de discuții și întâlniri cu personalități din lumea artei și seri de proiecții video și performance sub titlul „Insomnia Nights & Days”.

Proiectul ARAC ART & RESIDENCY se va finaliza în 2022 cu o expoziție a publicului cu lucrări din arhiva Galeriei Anca Poterașu. Acesta este un proiect pilot în premieră în România care implică direct contribuția publicului în selecția lucrărilor de artă pentru expoziție.

Share