Festivalul Național de Improvizație – !MPRO începe în 22 octombrie

Cea de-a opta ediție a Festivalului Național de Improvizație – !MPRO – va avea loc în perioada 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (str. Dionisie Lupu, nr. 46).

Tema din acest an a festivalului – Procesul creativ – invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Cele șase secțiuni, care vor cuprinde 11 spectacole selectate de câte un juriu specializat, dintre cele înscrise între 29 iunie și 31 august, alături de 5 spectacole invitate de organizatori sunt: LONG-FORM, MUZICAL, SKETCH, DEBUT, Freestyle – RAP Battle și EXPERIMENTAL.

!MPRO aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației:

● Anananas & Pampamplemousse (Franța) – o echipă de actori plină de energie, fondată în 2012 de membri cu experiență vastă în spectacole live.
● David Pasquesi (SUA) – unul dintre cei mai cunoscuți comedianți din lume, David a contribuit la producții precum Groundhog Day, Strangers with Candy, Curb Your Enthusiasm, Return to Me, The Ice Harvest, Veep ș.a.m.d. Din 2002, joacă alături de T. J. Jagodowski în „TJ și Dave”.

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. La ediția 2020, Festivalul se derulează cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Biletele și abonamentele se găsesc AICI.

Share