BLOT – Body Line of Thought, proiect coregrafic online și offline

Proiectul coregrafic BLOT – Body Line of Thought poate fi urmărit în acest weekend în intervalul orar 18:00 – 21:00, la Switch Lab, în București, dar și online.

BLOT – Body Line of Thought, proiectul coregrafic creat și interpretat de Simona Deaconescu (România) și Vanessa Goodman (Canada), care propune o serie de situații performative de explorare a mișcării din perspectiva relației pe care o avem cu bacteriile din corpul nostru, are premiera în aceste zile. Acțiunile se desfășoară în paralel, în București (Switch Lab) și Vancouver (Left of Main), pe bază de programare.

BLOT este o co-producție între Tangaj Collective (București, RO) și Action at a Distance (Vancouver, CA), bazată pe o colaborare strânsă la nivel de metode de lucru, viziuni asupra corpului, dialog artistic și schimb de resurse între cele două coregrafe fondatoare ale organizațiilor.

O instalație video cu caracter documentar, de 42 de minute, va fi prezentată astăzi și mâine în intervalul orar 18:00 – 21:00, la Switch Lab, în București. Alături de înregistrarea spectacolului vor fi prezentate și alte materiale video care au făcut parte din cercetarea celor două coregrafe.

În paralel, proiectul poate fi vizionat și online. Accesul este gratuit, iar participarea, atât offline cât și online, se face pe bază de programare, prin intermediul formularului care poate fi completat AICI.

Proiectul a beneficiat de o rezidență de cercetare la Cultivamos Cultura, în Sao Luis, Portugalia, ca urmare a selectării celor două coregrafe ca artiste rezidente în proiectul european Biofriction, un proiect de BioArt co-finanțat de Programul Europa Creativă. În condițiile actuale, Simona și Vanessa au lucrat progresiv, dezvoltând proiectul inițial online, și întâlnindu-se ulterior în Sao Luis și București, la Centrul Național al Dansului București, pentru laboratoare de creație, repetiții și filmări.

Share