Teatrul Odeon participă la FNT 30 online

Teatrul Odeon participă cu două spectacole în cadrul ediției aniversare a Festivalului Național de Teatru, FNT 30 / FNT ALTFEL.

Spectacolul „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, regia Mihai Măniuțiu, a fost selectat în cadrul secțiunii FNeuitareT și va fi difuzat online pe site-ul FNT, www.fnt.ro, marți, 24 noiembrie, ora 20:30, iar „Supeul” de Jean Claude Brisville, regia Florentina Enache, selectat în cadrul secțiunii arta ACTORULUI mare, va fi difuzat pe canalul TVR 3, miercuri, 25 noiembrie, ora 20:00.

Direcția artistică și alcătuirea programului au fost asigurate de criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari.

FNeuitareT își propune să pună în valoare o parte din patrimoniul spectacular românesc constituit în ultimele decenii. E o secțiune ce implică revizitarea și recuperarea trecutului, dar și redefinirea arhivei ca un spațiu viu al memoriei. Cele zece spectacole selectate sunt exemplare prin forța creației, prin profunzimea și abilitatea de a articula discursuri scenice despre om și umanitate. Sunt spectacole ce impun o citare obligatorie în orice tip de istorie a spectacolului românesc de după 1990.

Ediția cu numărul 30 a Festivalului Național de Teatru va avea loc online în perioada 22 – 29 noiembrie 2020. Accesul la toate evenimentele din festival este gratuit, iar modalitățile de vizionare se află în paginile dedicate fiecărui spectacol sau eveniment. Programul FNT 30 poate fi consultat pe fnt.ro/2020/program.

Share