Teatrul Țăndărică: ce vedem de Ziua Culturii Naționale?

Teatrul Țăndărică va sărbători Ziua Culturii Naționale prin difuzarea a două spectacole de colecție din repertoriu.

Capra cu trei iezi”, în regia lui Gabriel Apostol și „Regele moare”, în regia Elizei Păuna sunt cele două spectacole care pot fi vizionate pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Țăndărică, în secțiunea clipuri video.

Două spectacole de Ziua Culturii Naționale la Teatrul Țăndărică

În spectacolul „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, apar actori la vedere, păpuşi mari şi măști, într-un decor care sugerează lumea satului românesc. Regizorul Gabriel Apostol a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică.

Spectacolul durează 55 de minute și este recomandat copiilor cu vârste de peste 3 ani.
Distribuția: Ioana Chelaru Popovici / Alina Petrescu, Liliana Gavrilescu / Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vișan, George Simian, Florin Mititelu / Leonard Dodan

Spectacolul poate fi vizionat începând cu data de 14 ianuarie 2021. Este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 15 ianuarie 2021, ora 17:00.

Spectacolul de teatru pentru adulți „Regele moare” este o poveste caldă, umană despre viaţă, despre putere, despre moarte. Este, poate, cea mai puțin absurdă dintre piesele lui Eugène Ionesco.

Este vorba despre atitudinea omului in fața propriei morți. Refuz, revoltă, resemnare sunt cele trei atitudini pe care eroul, Bèrenger, le trăiește gradat. Mai întâi, refuză să recunoască stadiul de agonie, apoi se revoltă că nu are ce face, că nu poate lupta. În final, este resemnat pentru că nu mai poate face nimic și pentru că timpul curge prea repede.

Spectacolul durează 60 de minute și îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu.

Spectacolul de la Teatrul de Animație Țăndărică poate fi vizionat începând cu data de 15 ianuarie 2021, ora 18:00. Este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 16 ianuarie 2021, ora 09:00.

Share