Teatru în Capitală: „Femeia, eterna poveste”

Seară de teatru pe 6 februarie, de la ora 19:00. Teatrul „Stela Popescu” vă invită la spectacolul „Femeia, eterna poveste”, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Teatru

Acţiunea spectacolului oferit de Teatrul „Stela Popescu” se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea evoluează în jurul celor care se află în local.

Maria recunoaște un bărbat de la o masă, care urma să se însoare cu stăpâna ei, Tita Cristescu, ucisă în ziua de Crăciun a anului 1935. Bărbatul este acum însoţit de o tânără şi, pentru ea, plăteşte o dedicaţie care deschide programul muzical al serii. O seară muzicală și veselă se transformă treptat într-o poveste aproape polițistă.

Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul”. Acesta era unul dintre fondatorii și primul secretar al Partidului Comunist Român. Cel despre care se credea că a omorât-o era celebrul inginer Liviu Ciulley.

Spectacolul de teatru „Femeia, eterna poveste” se joacă respectând măsurile de protecție actuale

  • Din totalul de 203 locuri ale Sălii mici a Palatului Național al Copiilor, se pun în vânzare 61 de locuri. Astfel: un loc la vânzare este urmat obligatoriu de alte două locuri libere. Prin excepție de la această schemă vor putea fi ocupate locuri alăturate numai în cazul unui singur adult însoțit de cel mult doi copii în vârstă de pînă la 12 ani.
  • Prezentarea la sala de spectacol se va face cu minim 30 de minute înainte de începere. Astfel, se vor putea respecta regulile de acces.
  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata spectacolului de teatru. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
  • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului.
  • Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional. Astfel, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Biletele se găsesc cu un click AICI.

Share