Celula de artă vă invită la două expoziții în februarie

Galeria neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol, nr. 53, a pregătit în luna februarie două expoziții care întorc privirile.

celula de artă

Celula de artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală. În acest mod, lucrările pot să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou. Un public care nu obișnuiește să participe la vernisaje. În contextul în care nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

„Show Your Tongue!” la Celula de artă…

Cei care ce au drum pe bulevardul Carol pot vedea, până pe 18 februarie, lucrările artistului bulgar Neno Belchev. Adunate sub conceptul SHOW YOUR TONGUE!, lucrările își propun să exploreze acțiunea de a scoate limba. Acest gest are multiple conotații în diferitele culturi, de la unul de erotism la unul de lipsă de respect.

Însă nu este aproape deloc imortalizat în lucrări de artă. De data aceasta, este explorat într-o a treia iterație, offline, a proiectului, după expozițiile online organizate de Galeria 8 din Varna și de Tempo Arts din UK.

… apoi ia un „Aperitivo”!

Din 22 februarie, la Celula de artă poate fi văzută lucrarea „Aperitivo”. În această lucrare, tânăra artistă Ioana Cristodorescu transpune pictural ideea de șuetă.

„Aperitivo” este o lucrare inspirată de perioada în care am locuit și trăit în Milano, Italia. Acest episod „milanez” m-a influențat foarte mult atât stilistic, cât și pe plan personal în căutarea adevăratei direcții artistice. Compoziția pleacă chiar de la idea de „Aperitivo” italian. Pofta de socializare era potolită prin acest „Aperitivo”, un pretext cu influențe culinare, prin care italienii se deconectau în fiecare seară la un Aperol Spritz. „Aperitivo” nu este un loc, ci o stare.

(Ioana Cristodorescu)

Celula de artă vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal.

Share