Federico García Lorca deschide Seri de Poezie @ODEON

Teatrul Odeon anunță debutul programului Seri de Poezie @ODEON pe 13 februarie, ora 19:00, Sala Studio, cu Federico García Lorca.

Federico García Lorca

Programul ia startul cu spectacolul de poeme „Lună Verde”, pe versuri de Federico García Lorca, cu Alina Berzunțeanu și Cezar Antal (vioară electrică). Muzica originală îi aparține lui Cezar Antal.

Poate cea mai puternică voce a poeziei spaniole din secolul trecut, Federico García Lorca (n. 5 iunie 1898 – m. 18 august 1936) a fost poet, dramaturg, muzician dar și un artist desăvârșit. În 1918 și-a publicat prima carte, „Impresii și peisaje”. În 1920 a avut loc premiera operei dramatice „El maleficio de la mariposa” („Fluturele vrăjit”). Iar în anul 1921 a publicat prima carte de poezii.

În 1923 au fost prezentate spectacolele de teatru de păpuși „La niña que riega la Albahaca y el príncipe preguntón” („Fetița care udă Busuiocul și principele curios”). Tot în 1923, la Barcelona, artistul și-a expus pentru prima oară picturile. A continuat să fie recunoscut la nivel internațional și a fost membru al grupului emblematic Generacion del 27.

„Copil fiind, am trăit în mijlocul naturii și atribuiam fiecărui lucru, obiect, arbore sau piatră, personalitate și suflet. Vorbeam cu ele și le iubeam.” (Federico García Lorca)

Opera sa a fost tradusă în toată lumea, inspirând scriitori, compozitori, coregrafi, pictori și realizatori de filme. În plus, studiile critice sunt foarte numeroase și, ca rezultat, numele lui García Lorca este acum probabil la fel de familiar ca cel al lui Miguel de Cervantes. Circumstanțele tragice ale morții sale premature au contribuit și ele la răspândirea mitului autorului.

Biletele la spectacolul „Lună Verde” se găsesc cu un click AICI.

Share