Primăvara la Filarmonica de Stat Sibiu: program 3-9 martie

Șase evenimente muzicale care sărbătoresc primăvara sunt programate la începutul lunii martie, la Filarmonica de Stat Sibiu. Pentru acest demers inedit și-au dat mâna trei instituții culturale de prestigiu din oraș. Totul se va întâmpla la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu, în perioada 3 – 9 martie.

primăvara

Primăvara muzicală la Filarmonica de Stat Sibiu

În seria de Concerte Educative ale Filarmonicii de Stat Sibiu, cei mai tineri interpreți ai Școlii de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu vor interpreta în fața publicului cântece populare românești și muzică ușoară din repertoriul unor artiști consacrați, miercuri 3 și marți 9 martie, cu începere de la ora 15:00.

Concertul simfonic de joi, 4 martie, îi are invitați pe dirijorul Adrian Petrescu și solistul Emil Vișenescu (clarinet). Lor li se vor alătura Ariana Ioana Trif și Vlad Robaș, actori ai Teatrului Național „Radu Stanca”, pentru a interpreta o selecție de poezii de dragoste.

Mergând pe aceeași linie romantică, vineri 5 martie este programat un nou concert simfonic, dedicat doamnelor și domnișoarelor. Adrian Petrescu se va afla, de această dată, în dublă ipostază: dirijor și solist. Programul, ales special pentru o seară liniștită de început de primăvară, include compoziții semnate de Mozart, Ceaikovski, Strauss, John Lenon și chiar tema principală din filmul „The Godfather”, compusă de Nino Rota. La acest concert vor avea intervenții și actorii de la teatrul sibian, Cristina Ragos și Liviu Vlad.

Săptămâna se încheie cu un inedit recital de fagot alături de Adam Raduly, Ovidiu Borz, Mircea Ittu și Maximilian Braisch. Colaborarea cu naționalul sibian continuă și în acest eveniment cu ajutorul actorilor Veronica Arizancu și Pali Vecsei.

Ilia Quartett revine pe scena Sălii Thalia într-o zi specială, luni 8 martie, cu un eveniment muzical dedicat doamnelor și domnișoarelor. Se vor putea asculta piese diverse, de la Metallica până la tangouri celebre românești. Alături de muzicienii filarmonicii se vor afla – și de această dată – actori ai Teatrului Național Radu Stanca, respectiv Gabriela Pârlițeanu și Horia Fedorca.

Programul complet este disponibil alături de bilete pe site-ul filarmonicasibiu.ro și în aplicația Filarmonica Sibiu.

Share