Filarmonica de Stat Sibiu trece mai departe în cursa pentru Timbrul Monumentelor Istorice

Filarmonica de Stat Sibiu merge mai departe în cursa pentru Timbrul Monumentelor Istorice și este cu un pas mai aproape de a obține această importantă finanțare pentru prima dată in istoria de peste 70 de ani ai instituției de cultură.

filarmonica de stat sibiu

Timbrul Monumentelor Istorice a fost instituit în scopul de a sprijini activităţile de protejare, restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice. Acest sprijin se face prin finanţarea de lucrări de amenajări în vederea pregătirii monumentelor istorice pentru vizitare și proiecte culturale privind monumentele istorice. Gestionarea programului de finanțare se află în atribuția Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului.

„Atragerea de fonduri culturale și de dezvoltare este o prioritate a programului meu de management câștigător în competiția din 2019. Chiar dacă pandemia ne-a surprins, continuăm să ne facem planuri, iar activitatea Filarmonicii Sibiu are nevoie de un context topografic versatil, care să îmbrace cât mai consistent organul vital a instituției – Orchestra Simfonică. Mă bucur și mulțumesc pentru susținerea constantă si încurajarea sinceră a Consiliului Județean Sibiu în demersul de atragere de fonduri”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Începând cu stagiunea de concerte 2004-2005, noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu este Sala THALIA. Construită în anul 1787 de Martin Hochmeiester, sala a fost distrusă de-a lungul timpului de două incendii. Consiliul Judeţean Sibiu a reluat activitatea de restaurare a edificiului în anul 1990. Inaugurarea oficială a avut loc în acordurile Simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven, cu ocazia concertului din 7 octombrie 2004.

Share