Baletul „La Piață” pregătește premiera online

Cea mai recentă producție a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, baletul „La Piață”, adaptare după Mihail Jora, este pregătită pentru întâlnirea cu publicul.

baletul „La piață”

Restricțiile stabilite împotriva răspândirii coronavirusului impun ca această premieră să fie reprezentată online. Astfel, „La Piață” va fi accesibilă publicului online, în zilele de 3 și 4 aprilie. Montarea pornește de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a școlii muzicale românești din secolul XX, de la a cărui naștere sărbătorim 130 de ani.

Despre baletul „La Piață”

Acest tablou coregrafic, cum l-a denumit autorul, aduce în prim plan lumea pestriță a unui bâlci din Bucureștii perioadei interbelice, unde se derulează o poveste de dragoste. Pentru a spori spectaculozitatea, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobații, momente comice și alte elemente de circ.

Chiva, o fată frumoasă și săracă, este curtată de un tânăr plin de intenții bune, însă prea modest pentru așteptările ei. Acesta, ca simplu îngrijitor al caruselului, cu care îi distrează în fiecare zi pe copiii veniți la bâlci, nu se potrivește planurilor tinerei. Naivitatea ei și dorința de a-și depăși cu orice preț condiția o fac să nu ia în seamă sentimentele sincere ale junelui, contând pe mirajul unei eventuale căsătorii din interes.

Astfel, se declanșează un șir de încurcături vesele, ale căror protagoniști sunt: Polițistul Fănică și logodnica lui, Bufonul chefliu, Afaceristul, Ghicitoarea, Florăreasa, Flașnetarul, Vânzătorul de ziare și alte personaje tipice unei piețe de iarmaroc.

Regia, coregrafia și conceptul muzical îi aparțin lui Valentin Stoica. Din distribuție fac parte actorii Octavian Ene și Natalia Dragomir, împreună cu artiștii de circ Vlad Benescu, Georgeta Ciocîrlan și Adrian Tudor. Ansamblul de balet și canto este completat de tinerii artiști Monica Andreea Cosma, Octavian Iuga, Constantin Chița, Silvia Ionașcu, Doru Farmazon, Claudia Iagăr, Remus Tegzeș, Jennifer Dumitrașcu, Ioana Iordănescu și Bogdan Șerban.

Spectacolul „La Piață” va putea fi vizionat în baza unui link unic de accesare, valabil în zilele de sâmbătă 3 aprilie și duminică 4 aprilie, în intervalul orar 9:00-21:00. Detalii despre achiziționarea de bilete se pot găsi pe platforma Ticketstore.ro, pe pagina de Facebook și pe website-ul teatrului Ambasadorii.

Share