Upcycling la Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu contribuie la protejarea mediului prin refolosirea unor materiale de la evenimentele trecute – upcycling.

upcycling

Filarmonica Sibiu sprijină inițiativele de protecție a mediului printr-o atitudine sustenabilă inedită: va refolosi bannerele și steagurile de la evenimente pentru a marca locurile care asigură distanțarea fizică în sală, între spectatori. Acest mod de a refolosi creativ materiale sau obiecte vechi poartă numele de „upcycling”.

Stagiunea „Beethovenescu”, „Vara Filarmonicii pe Cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, „Zilele Muzicale Româno-Americane”, „Sibiu Opera Festival” sunt câteva dintre evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu care au bucurat în 2019 și 2020 publicul sibian. Manifestări culturale importante, ele au fost vizibile în întreg orașul.

Acum, toate materialele promoționale vor primi un nou rol și o nouă viață. Acestea vor marca vizibil pentru public acele locuri în sală care nu pot fi ocupate, pentru a se respecta normele de distanțare. Odată ce va fi repermis accesul în sală, bannerele și steagurile vor întâlni din nou publicul, aducându-i aminte de atmosfera minunată a verii pe Esplanada Filarmonicii.

„Așa cum se știe, acum doi ani am venit la Sibiu „pe bicicletă”. Sunt un susținător al protejării mediului și naturii, al refolosirii inteligente a resurselor. Aplic aceste principii în tot ceea ce fac: în activitatea managerială, în relația cu oamenii, în actul artistic dirijoral. Cred că este normal ca Filarmonica să aibă mai des astfel de acțiuni, pe care le inițiez și încurajez. Sper că și publicul nostru le va susține”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Până când vor avea loc reîntâlnirile fizice în sala de concerte, Filarmonica încurjează toți spectatorii să protejeze natura prin acțiuni sustenabile. Gestul fiecăruia dintre noi contează!

Share