Celula de Artă aprilie: fotografie, muzică, pictură

Spațiul stradal al galeriei neconvenționale Celula de Artă este populat și în luna aprilie cu lucrări și demonstrații de artă.

celula de artă

În aprilie, trecătorii pot interacționa direct și fără intermedieri cu experimentul fotografic realizat de Ovidiu Oltean, demonstrația de pictură live a artistei Luna și performance-ul la intersecția dintre experiment, dans, joacă și umor al trupei Poetrip.

Cum vor arăta oamenii viitorului – expoziție de fotografie experimentală

Până pe 25 aprilie, fotograful Ovidiu Oltean expune la Celula de Artă un experiment fotografic cu titlul „Future Human”.

„Trăind în vremuri axate pe ancorarea în realitate, nu ne putem abține totuși să aruncăm o privire și în viitor. Future Human este o sesiune experimentală, ce combină personaje desenate dar și sugerate, ale căror identități plutesc între renegarea și integrarea de sine și fac aluzie la lumi extraterestre.”

Echipa proiectului este formată din Ovidiu Oltean, Ovidiu Buta, Ana Dinuță, Nika, Barni Deak, Oana Busuioc, Răzvan Meteleanu.

Ovidiu Oltean este fotograf de modă, editor și profesor care abordează un stil cinematic bazat pe acțiune, combinat cu un stil coloristic experimental iar ca tentă monocromatică predomină o direcție vintage de peliculă Kodak Trix 400 push. Inspirația sa principala vine din conexiunea sa cu natura, cinematografia, muzica și dansul, dar și de la oamenii cu care colaborează.

Terapie prin muzică după un an de introspecție

Pe 22 aprilie, de la ora 19:00, trupa Poetrip va susține un performance gândit ca o formă de terapie muzicală pentru aceste vremuri apăsătoare.

Poetrip este un proiect muzical flexibil și relaxat, la intersecția dintre experiment, dans, joacă și umor, care activează de 10 ani în underground-ul bucureștean. În prezent, membrii fondatori, Oana și Ștefan, lucrează la primul album, centrat pe conceptul de izolare și introspecție.

Despre mecanisme repetitive, într-o demonstrație de pictură live la Celula de Artă

În perioada 26 aprilie – 9 mai, artista LUNA va realiza un live performance painting la Celula de Artă, denumit „Stuck in the loop”. Evenimentul este bazat pe conceptul blocajului artistic – individ sau individualitate blocate într-o buclă atemporală, reluând aceleași obiceiuri, gânduri și mecanisme la nesfârșit.

LUNA este studentă la secția de Design Grafic în cadrul Universității Naționale de Arte din București și absolventă a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Caracterele manifestate în spațiul public sunt menite să exprime sufletul orașului în care ne desfășurăm activitatea cu toții în fiecare zi. Fuziunea dintre elementele stradale, motivele tradiționale și simbolurile strecurate în desenele artistei emană o oarecare androginitate. Din câteva linii trasează una dintre figurile feminine văzute recurent prin oraș și care au făcut-o cunoscută iar spațiul galeriei Celula de Artă permite accesarea și descoperirea procesului artistic din stradă.

Expozițiile se pot vedea la orice oră, în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Share