Ziua Internațională a Cărții: recomandările Editurii Nemira

Nu ați uitat că în această săptămână sărbătorim cartea și drepturile de autor, așa este? În așteptarea datei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții, continuăm seria recomandărilor de lectură cu Editura Nemira. Care sunt cele trei cărți apărute la editură în 2021 pe care merită să le aveți în bibliotecă?

ziua internațională a cărții

Trei recomandări de la Nemira pentru trei tipuri de cititori

„Cum funcționează inovația” – de Matt Ridley

Pentru cei care citesc nonficțiune și care sunt mereu curioși în legătură cu tainele lumii în care trăim și mecanismele ei, „Cum funcționează inovația”, de Matt Ridley, este volumul perfect din care pot afla povestea acelor descoperiri, inovații sau tehnologii care ne-au schimbat tuturor viețile de zi cu zi.

„Unul dintre cei mai buni scriitori de non-ficțiune ai generației sale. Ca un Yuval Harari al Marii Britanii.“ (Forbes)

„Penelopiada” – Margaret Atwood

Pentru cititorii de ficțiune literară, „Penelopiada” este o reinterpretare a mitului clasic imaginată de Margaret Atwood. Cartea o are în centru pe fascinanta soție a lui Odiseu, generoasa și răbădătoare Penelopa. O reinterpretare scrisă într-un stil original, lucrat până la ultimul detaliu de marea scriitoare canadiană.

„Cu accente ușor comice sau de-a dreptul întunecate, deconstrucția ingenioasă făcută de Atwood poveștii antice pune textul vechi de milenii într-o lumină cu totul nouă, extrem de incitantă.“ (The Washington Times)

„Misterul ulmului” – Tana French

Pentru cei care își doresc să îi treacă fiorii atunci când citesc, romanul perfect din această primăvară este „Misterul ulmului”, de Tana French. Cartea este recomandată de însuși regele suspansului, Stephen King și cuprinde o poveste în care trecutul ascunde mistere întunecate…

„Cel mai bun și nuanțat roman semnat de Tana French, […] o autoare de romane psihologice fără egal!“ (The New York Times)

Cum sărbătorește editura Ziua Internațională a Cărții?

Pe 23 aprilie, iubitorii de lectură pot cumpăra cărți de pe site-ul editurii cu reduceri de până la 50%. Nemira promite pentru cititori și alte surprize de Ziua Internațională a Cărții, cadouri în comenzi și concursuri.

Share