Summit-ul Muzical European 2021 va avea loc la Sibiu și Deva

Filarmonica de Stat Sibiu organizează Summit-ul Muzical European, la Sibiu și Deva, între 6 și 10 mai.

summit-ul muzical european

Cei mai importanți oficiali europeni au participat în 2019, la Sibiu, la Summit-ul Uniunii Europene. Un an mai târziu, străzile din Sibiu au fost animate de portretele unor personalități europene, iar Ziua Europei a regăsit o parte dintre muzicienii Orchestrei Filarmonicii Sibiu pe Esplanada Sălii Thalia, în cadrul unor mici intervenții muzicale reunite sub sloganul „Sibiu wishes Healthy Birthday to Europe”.

Continuând această tradiție, în 2021, Filarmonica de Stat Sibiu organizează Summit-ul Muzical European, o manifestare care reunește muzical valorile culturale europene. Muzicieni celebri au prefațat spațiul comunitar cu ajutorul compozițiilor inspirate din afara țărilor natale. O parte dintre aceștia au fost incluși în programul celor patru evenimente muzicale.

„Nașterea Europei este marcată de germenul civilizației Greciei Antice. Noi cei care populăm continentul ne aflăm la sânul soției lui Zeus. Ne simțim frații si surorile lui Minos. Ne amintim cu bucurie omogenitatea stilistică a Miselor si Oratoriilor din secolul al XV-lea. Suitele de dansuri care răsunau la balurile palatelor erau un fel de albume muzicale cu muzici academice provenite din culturile naționale ale tuturor regatelor. De aceea ne sunt familiare acum Giga, Menuetul, Vasul, Badineria, Alemanda si multe altele.

Ne imaginăm cu ușurință mândria cu care muzicienii de azi vorbesc despre o uniune muzicală europeană seculară. Ne simțim cei care am inițiat acest incredibil de frumos proiect, Uniunea Europeană. Acesta este de fapt conceptul concertului pe care-l vom prezenta în 8 mai la Deva și 9 mai la Sibiu. Vă asteptăm!” a declarant dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele sunt disponibile pe www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația Filarmonica Sibiu App.

Share