S-a lansat RESTART THE ART, un proiect cultural-educațional

În perioada mai-iulie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul cultural-educațional „RESTART THE ART”, finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

restart the art

După succesul proiectului cultural „10 pentru BAC”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în luna ianuarie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima continuă seria proiectelor dedicate copiilor și adolescenților.

Scopul demersului „Restart The Art” este sprijinirea reintegrării sociale a copiilor și reducerea stresului cauzat de pandemia COVID-19. În perioada pandemiei, elevii au acumulat diverși factori de stres. Impactul psihologic pe care l-a avut izolarea socială este unul major în rândul tinerilor. Prin acest proiect, se dorește consolidarea abilităților de comunicare și dezvoltarea încrederii individului în sine și în grup. Totodată, „Restart The Art” susține financiar și emoțional într-o perioadă de criză, tineri artiști afectați de perioada pandemiei.

Proiectul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, elevi ai Școlii Generale nr. 27, partenerul proiectului. În cadrul acestuia vor fi realizate cursuri de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, pentru 80 de copii. Se va pune accent pe dezvoltarea comunicării, capacității de ascultare activă, colaborare, concesie și cooperare. Cursurile vor avea loc la Școala Generală nr. 27.

Trainerii proiectului sunt: Cezara Munteanu, Theodora Popa, Tiberiu Hărșan și Vlad Lință. Trainerii sunt licențiați în psihopedagogia copilului și artele spectacolului. Managerul de proiect este președintele Asociației Arte dell’Anima, Crina Lință.

Share