Bucharest International Film Festival revine cu programe noi

Bucharest International Film Festival, eveniment cu tradiție în peisajul cinematografic, revine cu o nouă ediție în toamna acestui an.

Bucharest International Film Festival

Fundaţia CHARTA, în colaborare cu Asociația Culturală „Grigore Vasiliu Birlic”, organizează, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, în perioada 3 – 12 septembrie 2021, cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, prima mare competiţie cinematografică de film de lung metraj din capitală. Astfel, și în 2021, festivalul își continuă tradiția de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, cu participarea unor invitați de marcă.

„Vedem filme bune, socializăm și suntem din nou față în față. Acest lucru mă bucură enorm”, spune Dana Dimitriu-Chelba, inițiatoarea și directorul Bucharest International Film Festival.

Bucharest International Film Festival 2021 aduce secțiuni și programe noi

Conceput ca un festival deschis cinematografului de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film, cea de-a XVII-a ediție va cuprinde următoarele secțiuni:

– Competiția oficială de lungmetraj

–  Panorama

–  Focus: Grecia

– „100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României“, secțiune organizată cu sprijinul Casei Regale

– Program Special Spania, pentru a marca celebrarea celor 140 ani de Relații Diplomatice între România și Spania

Programul festivalului, conceput de Mirona Radu, noul manager de program al festivalului, profesionist în industria cinematografică cu o experiență de 10 ani în curatoriere, producție, distribuție și festivaluri internaționale, va conține pe lângă proiecțiile de filme și discuțiile cu invitații speciali, și o serie de masterclassuri.

Cele 16 ediţii anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenţei unui asemenea eveniment ṣi recunoaṣterea sa pe plan naţional si internaţional prin prezenţa publicului ṣi prin invitati de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihaileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.

Pentru cea de-a XVII-a ediție, festivalul va organiza atât proiecții în săli, cât și în aer liber, respectând toate măsurile de protecție sanitară și normele prevăzute de contextul epidemiologic actual. Biletele vor fi disponibile în rețeaua Eventbook.

Share