„LOCKDOWN ITALIA – văzut de presa străină”: expoziție de fotografie

Expoziția de fotografie „LOCKDOWN ITALIA – văzut de presa străină” va putea fi vizitată în perioada 2 iunie – 1 august 2021, pe gardul Muzeului Național de Artă al României, aripa Kretzulescu.

Lockdown Italia

Expoziția de fotografie LOCKDOWN ITALIA – văzut de presa străină curatoriată de Chris Warde-Jones – jurnalist și membru al Asociației Presei Străine în Italia și coordonată de Elena Postelnicu – corespondent Radio România Actualități în Italia și secretar general al Asociației Presei Străine în Italia este dedicată Zilei Naționale a Republicii Italiene 2021.

2020 este un an care va rămâne imprimat în memoria populației lumii pentru totdeauna. În unele țări au existat chiar mai multe decese decât în cele două Războaie Mondiale. Această tragedie teribilă care continuă să facă victime nu a putut fi ignorată de Asociația Presei Străine din Italia. În acel moment, Trisha Thomas – Președintele în exercițiu al Asociației Presei Străine din Italia, s-a adresat fotoreporterilor care documentau zilnic efectele pandemiei.

Datorită fotografiilor celor 30 de fotografi prezentați în cadrul acestei expoziții, provenienți din zece țări diferite – inclusiv câțiva jurnaliști corespondenți italieni ai celor trei agenții principale reprezentate în Presa Străină, Reuters, AP și AFP –, vizitatorul poate reveni la perioada martie-iunie 2020, retrăind momentele fundamentale din timpul lockdown-ului: de la primele închideri dramatice, până la accentuarea stării de suferință din țară; de la reacția demnă a întregii comunități, la reluarea lentă a activităților”, spune Chris Warde-Jones.

Expoziția curpinde 30 de fotografii. 27 dintre ele au fost realizate de fotografi și jurnaliști profesioniști din cadrul Asociației Presei Străine din Italia. Acestora li s-au adăugat trei fotografii cu sosirea delegației medicilor români la Milano, realizate de Bogdan Chiș de la Ambasada României în Italia.

Expoziția din România este organizată de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Național de Artă al României, Asociația Presei Străine din Italia, Kaufland România și Hubart Agency – Focșani.

Share