„[În]toarcem cânepa spre viitor”, primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii

Muzeul Țăranului Român vă invită la „[În]toarcem cânepa spre viitor”, primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii, cu expoziție de artă documentară, instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară.

întoarcem cânepa

Evenimentul „[În]toarcem cânepa spre viitor” se va desfășura în perioada 3-27 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Conceput ca o perspectivă 360 asupra cânepii, evenimentul introduce audiența în îndelungata tradiție a acesteia. Se referă atât la prezența ei în numeroase culturi de pe glob, dar prezintă și revirimentul acestui material extrem de versatil în contextul interesului contemporan pentru design sustenabil și economie circulară, având potențialul de a poziționa România în topul acestor tendințe.

[În]toarcem cânepa spre viitor” – ce veți vedea la eveniment?

Evenimentul „[În]toarcem cânepa spre viitor” va integra mai multe niveluri: expoziție de artă/ instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară, precum și lansarea oficială a primului cluster național dedicat cânepii.

  • Expoziție de artă multidisciplinară despre cânepă în sala Tancred Bănățeanu, cu trei componente:

– Instalație și performance susținute de artistul Mircea Cantor, laureat al premiului Marcel Duchamp – între 3 și 5 iunie, în sala Tancred Bănățeanu

– Instalație „Cultura cânepii în tradiția românească și japoneză” – organizată de Florica Zaharia, Conservator Emerit al Muzeului Metropolitan de Artă din New York, Director și Co-proprietar al Muzeului Textilelor din Băița, România

– Instalație „deCânepă – povestea PATZAIKIN” – de Oláh Gyárfás, artist contemporan și designer-ul brand-ului PATZAIKIN

  • „Forumul cânepii în secolul 21” – pe 9 și 10 iunie 2021 – forum online cu discuții și dezbateri între experți naționali și internaționali pornind de la potențialul plantei de cânepă în dezvoltarea durabilă
  • Lansarea primului cluster al cânepii din România – Caneparo – eveniment și conferință națională pe tema cânepii, pe data de 10 iunie 2021, de la ora 11:00, online

Accesul la discuții va fi disponibil gratuit tuturor celor interesați. Link-ul de acces va fi anunțat pe paginile: https://www.facebook.com/romaniapoweredbynature, https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin și https://www.facebook.com/TraditiiCreative. Vizitatorii expoziției vor beneficia de tururi ghidate de vizitare a instalațiilor, împreună cu artiștii și curatorul. Posesorii unui card bancar UniCredit Bank vor avea acces gratuit pentru vizitarea instalațiilor, prezentând cardul la intrarea în expoziție.

Detaliile despre „[În]toarcem cânepa spre viitor ”– primul eveniment integrat dedicat cânepii din România – vor fi disponibile în paginile de Facebook și pe www.rowmania.ro.

Share