Teatrul Arte dell’Anima a împlinit 6 ani

Asociația Arte dell’Anima a fost înființată în data de 2 iulie 2015, ajungând astăzi la vârsta de șase ani. Obiectivul principal a fost descoperirea, susținerea și promovarea unei noi generații de artiști (actori, regizori, scenografi, critici de teatru, dramaturgi, muzicieni, compozitori, coregrafi, dansatori, artiști plastici și arhitecți), cu o atenție deosebită acordată debutanților în domeniile menționate.

La ceas aniversar, teatrul anunță finanțarea obținută în cadrul Sesiunii II/2021 la Administrația Fondului Cultural Român cu proiectul „You are not alone”, care va fi implementat în perioada iulie-noiembrie 2021, în coproducție cu Teatrul Excelsior și în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza”, Teatrul „George Ciprian” Buzău și Teatrul Nottara.

Din rândul asociațiilor partenere, teatrul dorește să mulțumească Asociației Happy Minds, Asociației Equilibrium și Asociației COPAC. Proiectele implementate de Asociația Arte dell’Anima au un puternic caracter educațional, având ca grup țintă tinerii, atât ca beneficiari direcți ai produselor culturale, cât și din punct de vedere al contractării artiștilor, specialiștilor, colaboratorilor, etc.

În cei șase ani de activitate, asociația a câștigat și implementat cu succes cinci proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă: „Handle with care. Itinerant Social Theatre” din 2016, pentru comunitatea românilor din Dublin, finanțat de ICR prin Centenart, „Educația începe în cartier” din anul 2017, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București – Oraș Participativ, „ART 4 ALL”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow, „10 pentru BAC“, proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și „Restart the art”, în cadrul programului StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Asociația a produs 14 spectacole proprii și a găzduit peste 50 de alte titluri de spectacole invitate. Printre premiile câștigate se numără Premiul pentru „Cea mai bună trupă”, la FITIC 2020, Premiul de excelență pentru „Susținerea și promovarea valorilor eterne ale Teatrului”, în cadrul „Festivalului de Comedie Caracal” – 2019, Premiul de excelență în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, Vaslui – 2018, Premiul pentru Cea Mai Bună Regie în cadrul FITIC 2018.

Spectacolul „Totul despre femei” a fost selectat în cadrul GavranFest din Germania, festival amânat pentru 2022. De asemenea, Asociația Arte dell’Anima este coproducător al scurtmetrajului „Woods” și producător al scurtmetrajului „Poison Child”, scris și regizat de Mick Davis, care a avut premiera în 2019 la TIFF și a fost selecționat în 2020 la festivalul IPIFF.

Sinteza celor șase ani de activitate poate fi urmărită mai jos:

Share