Filmul „Scara”, în premieră la TIFF 2021

Filmul „Scara”, inspirat din povestea reală a unui actor român, victimă a Mineriadei, va avea premiera la TIFF 2021.

filmul „Scara”

„Scara” este al doilea lungmetraj al regizorului Vlad Păunescu. Filmul spune povestea lui Andrei, un tânăr venit din provincie la București, unde ajunge unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației sale, iar apoi o figură marcantă a Revoluției Române și a evenimentelor din jurul Mineriadelor.

Concentrat pe evoluția spirituală a eroului rebel, „Scara” reproduce impecabil o epocă: din culisele unui spectacol de teatru legendar al anilor ’80 („Karamazovii”, Teatrul Nottara, București), până la presiunea constantă a regimului asupra românilor și la iluzia democrației de după Revoluție.

Distribuția filmului este condusă remarcabil de Eduard Trifa, căruia i se alătură și alți actori tineri precum Ana Maria Guran sau Voica Oltean, dar și actori consacrați: Horațiu Mălăele, Dragoș Galgoțiu (regizor de teatru, aflat la primul rol în film), Ioana Crăciunescu, Alin Panc și Nicodim Ungureanu.

Scenariul filmului este semnat de Constantin Chelba și Vlad Păunescu, scenografia de Sorin Dima, iar costumele de Oana Păunescu. Operatorul filmului este Alex Sterian.

„Scara” va avea avanpremiera la TIFF, pe 30 și 31 iulie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc și în prezența echipei, iar din toamnă va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara. Programul proiecțiilor va fi anunțat pe pagina de Facebook a filmului, dar și pe pagina de Instagram.

Share