„Educație sexuală. Ghidul fetelor” a apărut la Editura All

Editura ALL le pune la dispoziție fetelor de peste 11 ani și adulților care le sunt alături o sursă valoroasă de informații despre corp, sexualitate și relații. „Educație sexuală. Ghidul fetelor” de Michelle Hope poate deveni instrumentul indispensabil pentru o dezvoltare emoțională armonioasă, ajutând totodată la crearea unei punți de nezdruncinat între fete și părinții lor.

educație sexuală

Volumul „Educație sexuală. Ghidul fetelor” reunește peste 100 de răspunsuri sincere la (aproape toate) întrebările pe care și le pun fetele despre corpul lor în creștere, despre identitatea de gen, despre întâlniri, sex și relații.

  • Ce-i de făcut dacă nu îmi place corpul meu sau cum mă simt în propriul trup?
  • Trebuie să postez online ca să fiu cool?
  • De ce îmi crește păr pe corp?
  • Ce este menstruația? De ce avem cicluri menstruale?
  • Ce să fac ca să nu mai fiu victima bullying-ului (sau a cyberbullying-ului)?
  • Ce înseamnă să fii virgin/virgină?
  • Cum procedez dacă cineva vrea să mă oblige să fac ceva împotriva voinței mele?

Dezvoltarea sexuală este un lucru firesc, natural, prin care trecem cu toții la pubertate și în perioada adolescenței. După cum mulți dintre noi știu din proprie experiență, educația sexuală făcută pe cont propriu este periculoasă și poate avea consecințe de-a dreptul tragice.

De aceea, le putem oferi fetelor noastre șansa de a descoperi informații vitale pentru sănătatea și împlinirea lor din surse sigure, verificate. Această carte le furnizează sfaturi absolut necesare, adresându-li-se pe un ton prietenos, de înțelegere și de acceptare. Tinerele cititoare vor deveni mai încrezătoare și mai liniștite cu privire la ele însele și la corpurile lor.

Discuțiile oneste și deschise pe orice temă legată de transformările fizice, sexualitate și emoții stau la baza unei relații de încredere indestructibile între tânăra fată și părinții ei. Această carte îi va insipira pe adulți să înceapă niște conversații utile și să descopere cum le pot fi alături copiilor lor în formare.

Cartea „Educație sexuală. Ghidul fetelor” se bucură de o grafică fresh, este presărată cu ilustrații color și cuprinde cinci părți:

1. Cunoaște-te pe tine însăți
2. Ce naiba se petrece cu trupul meu?
3. Treburi de fete
4. Relații sănătoase
5. Să vorbim despre sex

Michelle Hope și-a construit o carieră ca educator pe teme legate de sexualitate, sănătatea reproducerii și incluziune socială. A absolvit un master în dezvoltare umană și are o vastă pregătire postuniversitară în domeniul sexualității. Scrie de peste 15 ani despre sexualitate, ține cursuri, participă la o serie de evenimente și conferințe în calitate de speaker și dezvoltă programe creative de educație sexuală pentru tineri.

Share