Película 2021: filme bune în București și Cluj-Napoca

Película 2021, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București și pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 și 19 septembrie, anunță organizatorii.

Película 2021

După ce Película 2020 s-a desfășurat online și în aer liber, pentru ediția din 2021 a festivalului, la București, filmele pot fi văzute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și la Verde Stop Arena, iar în Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare în limba română, în perioada 13-19 septembrie, pe platforma Cinesquare(www.cinesquare.net).

Filme premiate vin la Película 2021

Película reia anul acesta secțiunea competițională, care aduce producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia.

VALENTINA (Brazilia), filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, câștigător a 16 distincții, printre care Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la São Paulo, spune povestea unei fete trans și a mamei ei, care se mută într-un alt oraș pentru a avea parte de un nou început.

KARNAWAL (Argentina/Bolivia), în regia lui Juan Pablo Félix, selecționat în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, îl are în prim plan pe un tânăr dansator Malambo care, în timpul carnavalului, lângă granița Argentinei cu Bolivia, se pregătește pentru cea mai importantă competiție din viața sa. Producția a fost distinsă cu premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la festivalul de Film de la Málaga.

CLARA SOLA (Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, arată cum Clara, o femeie retrasă de 40 de ani dintr-un sat îndepărtat din Costa Rica, experimentează o renaștere sexuală și mistică, în timp ce începe o călătorie pentru a se elibera de convențiile religioase și sociale represive care i-au dominat întreaga viață.

Pe lângă proiecțiile de film, Película 2021 propune publicului din București o experiență ibero-americană completă, asemanătoare unei vacanțe ALL INCLUSIVE în țările din spațiul latin, adăugând în conținut, ca în fiecare an, evenimente tematice: mini-concerte de muzică tradițională, expoziții, reprezentații de dans, discuții despre experiențele din America Latină și/sau spațiul iberic, workshopuri pentru copii.

Programul complet al festivalului va fi disponibil în curând pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro, la finalul acestei luni. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma Cinesquare între 13 și 19 septembrie.

Share