ROD SCRIPT cu Mimi Brănescu: hai la un atelier de scenaristică!

Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu va coordona, în perioada 15 septembrie – 30 octombrie, ROD SCRIPT, un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

ROD SCRIPT

ROD SCRIPT este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, editia a II-a, un proiect al asociației DocuMentor cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema și celor care doresc să își însușească tehnicile de scriere ale unui scenariu dintr-un film, iar participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile la atelierul de scenaristică ROD SCRIPT se vor termina pe 10 septembrie 2021.

Împreuna cu scenaristul Mimi Brănescu, participanții vor analiza secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală și vor fi îndrumaţi pentru a îndeplini toţi paşii necesari scrierii scenariului, de la idee la redactarea finală. Participanții selectați care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata atelierului. Astfel, prima parte din atelier se va desfășura online, iar a doua parte va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timisoara.

Cei interesați pot trimite un CV și un synopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care, după caz, pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante până pe 10 septembrie, la adresa monaiepan@yahoo.com. Pentru informații suplimentare puteți contacta Asociația DocuMentor la telefon 0723299322.

Pe 28 octombrie, cel mai bun episod pilot realizat în cadrul atelierului va beneficia de o lectură la masă cu actori și va fi răsplătit cu o diplomă și un premiu în valoare de 500 de euro în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Actorul și dramaturgul Cornel Mimi Brănescu s-a născut pe 31 martie 1974 la Lehliu, județul Călărași. A studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – București, promoția 2000. A jucat în „Îmblânzirea scorpiei” de W. Shakespeare, regia Mihai Maniuțiu, și în „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul „Bulandra”, în „Somnoroasa aventură” de T. Mazilu, „Zoo story” de Edward Albee, „Comedia erorilor” de W. Shakespeare la Studioul „Casandra”.

Cu rolul Bucșan din „Ultima oră” de Mihail Sebastian a obținut premiul de interpretare în cadrul Galei Absolvenților, în 2000. S-a facut remarcat în spectacolul „Arta”, de la Comedie, unde și-a jucat rolul la fel de inteligent ca de obicei. Despre piesele sale spune că „toate au câte un defect, și asta pentru că nu știu să scriu teatru, ci dialoguri bune. Promit că n-am să mai joc în piesele scrise de mine”.

Share