Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 24 septembrie

Ediția a 12-a a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 24 septembrie, în mai multe spații din București și Cluj-Napoca.

Noaptea Albă a Filmului Românesc

În această noapte, cinema-ul românesc va fi în centrul atenției, iar câteva dintre cele mai așteptate filme ale anului vor putea fi vizionate pe ecran mare, însoțite de poveștile din culise ale echipelor care le-au realizat.

În Capitală, filmele vor rula, printre altele, la Cinema Elvire Popesco (interior și în aer liber), Cinema Muzeul Țăranului, Amfiteatru TNB, Grădina cu filme CREART, Unteatru – Open Air, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de lună (Grădina Muzeului Național al Literaturii Române), Grădina Alhambra, Mercato Kultur, Hollywood Multiplex. La Cluj-Napoca, cinefilii se vor bucura de premiere românești la Cinema Victoria.

Programul va include filme precum „România sălbatică” (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), un documentar de anvergură care dezvăluie frumuseți ascunse ale naturii din țara noastră, premiat cu Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF, „Spioni de ocazie”, foto-documentarul inedit al Oanei Giurgiu despre o poveste cu spioni, puțin cunoscută, din Cel de-al Doilea Război Mondial, „Întregalde” al lui Radu Muntean, selectat anul acesta la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs, „Neidentificat”, filmul polițist al lui Bogdan George Apetri distins cu Premiul criticii – FIPRESCI la TIFF, „Căutătorul de vânt” (r. Mihai Sofronea), în care Dan Bordeianu revine pe ecran într-un rol memorabil.

Tot la Noaptea Albă a Filmului Românesc, cinefilii vor avea ocazia să vadă „Câmp de maci”, filmul lui Eugen Jebeleanu dublu premiat la TIFF cu Premiul pentru regie și Premiul Publicului, povestea unui jandarm a cărui relație cu un alt bărbat îi amenință stabilitatea profesională și personală.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc cu respectarea măsurilor de siguranță în vigoare în această perioadă. Accesul va fi permis doar persoanelor care poartă masca de protecție (pe toată durata evenimentului) și care prezintă dovada vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2 (min. 10 zile de la finalizarea schemei complete) sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului) sau rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului).

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook Noaptea Albă a Filmului Românesc. Bilete se găsesc cu un click AICI.

Share