Expoziții la MNAC: „Socialistele Orașului”

Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) marchează finisajul expoziției cu lucrări omagiale din colecția muzeului – „Catalog 2019. Deschis pentru inventar” – prin găzduirea, timp de patru zile, a unui eveniment cu autovehicule de colecție, organizat de RETROMOBIL Club România. Expoziția „Socialistele Orașului” va spune o poveste în trei acte despre oameni și mașinile lor din Bucureștiul perioadei socialiste: Privilegiații, Statul și Cetățenii Republicii.

„Socialistele Orașului” propune o selecție de modele de autovehicule reprezentative pentru perioada 1961-1989, atât din punct de vedere tehnic, cât și istorico-politic. Expoziția urmărește prezentarea fenomenului automobilistic în era comunistă, inaugurată cu venirea tancurilor sovietice în 1944 (și plecate în 1958), așa cum s-a desfășurat, cronologic, în trei perioade distincte și cu particularitățile fiecăreia: Stalinismul (1947-1965), Destalinizarea – democratizarea automobilului (1965-1980), Național Comunismul Ceaușist (1980-1989).

Selecția de autovehicule va putea fi vizitată în parcarea muzeului, între 30 septembrie și 3 octombrie, dar va avea și inserții surpriză în interiorul muzeului, în cadrul unor expoziții din cadrul sezonului actual. În weekendul 2-3 octombrie se vor organiza tururi ghidate care vor fi anunțate pe pagina de FB a muzeului, precum și pe cea a organizatorului RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA.

Share