Celula de artă: expozițiile lunii octombrie

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție: artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea „exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie, iar între 15 și 30 octombrie, în galerie se va putea vedea instalația imersivă „Cenușa memorie” a Ancăi Coller, încapsulând emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul.

Celula de artă

Prin intermediul lucrării „exe cute”, expusă până pe 14 octombrie, Beaver expune o pictură cu un scenariu care tratează, în spiritul ludic specific, opoziția gingășiei cu grotescul – surprins într un moment inedit. Artistul adaugă „Acest show vizual nu este destinat vegetarienilor!”. Arădean ca obârșie, Beaver a studiat grafica, dar interesele și preocupările lui predilecte au în vizor pictura.

Membru al grupării Pastila Roz, artistul a participat cu o lucrare la ediția de anul acesta a Art Safari, în cadrul expoziției ”Supereroi/ Antieroi. Tendințe în arta românească contemporană românească”, în cadrul secțiunii +18, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

În Celula de artă mai poposește între 15 – 30 octombrie „Cenușa memorie” o instalație imersivă, unde privitorul pătrunde într-o lume dramatică populată cu obiecte incinerate, contemplând frumusețea inerentă a acestor transformări. Acest parcurs pune în discuție vulnerabilitatea materiei în fața timpului sau a forțelor exterioare, plasând memoria obiectului în afara controlului celui care l-a făurit.

Parcursul în spațiul expoziției va fi însoțit de o proiecție video realizată în atelierul distrus – o interacțiune ritualică prezentând procesul de acceptare și îmbrățișare a realității cu tot ce aduce ea, o încercare de distilare a trăirilor și de extragere a unei stări de conștiență unde frumusețea sau înțelegerea depășesc normalitatea cotidiană.

Expozițiile se pot vedea la orice oră în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53. Noutățile din Celula de artă se pot afla și pe Facebook și Instagram.

Share