„Move.Talk.”: instalație video pe axa România-Germania

Ultimul eveniment din cadrul proiectului RawDance îl constituie prezentarea instalației video – „Move.Talk.” la Pavilionul 32, Institutul Goethe București.

Move.Talk.
Credit foto: Mihai Smeu

Pe 13 și 14 noiembrie, între orele 11:00 și 17:00, publicul are ocazia să pătrundă în interiorul experienței echipei multidisciplinare de artiști care timp de 10 zile au cercetat, creat și performat în Wuppertal. Tot sâmbătă, 13 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu o parte din echipa artistică a proiectului care va fi transmisă live pe pagina Asociației Delazero.

Ce se întâmplă cu un oraș atunci când devine scena unui spectacol? Cum se schimbă atitudinea trecătorilor când se întâlnesc cu dansul pe stradă? Cum e să activezi în spațiul public, din perspectiva performerului? Răspunsul este: „Move.Talk.”

RawDance este primul proiect desfășurat sub egida Asociației Delazero care implică o colaborare artistică la nivel internațional. Această inițiativă a luat naștere din dorința de a crea o conexiune între scena dansului contemporan din Wuppertal și cea din București, încurajând astfel premisele unor potențiale colaborări viitoare între cele două spații coregrafice.

„Move.Talk.” este o instalație video care ne invită în călătoria unui grup de artiști în Wuppertal, folosind mișcarea ca limbaj universal, facilitat de gândurile intime ale dansatorilor din România (RawDance) si Germania (Tanztheater Wuppertal „Pina Bausch” și Tanz Station – Barmer Bahnhof). Lucrarea urmărește traseul solicitant de la repetiții până la performance-urile în stradă, precum și o întâlnire unică cu orașul, văzut printr-un scurtmetraj experimental de dans.

Pentru mai multe detalii despre proiect, urmăriți pagina de Facebook a Asociației Delazero.

Share