Trooper la ei acasa in Club Underground

Turneul Trooper “Rock’n’ Roll Pozitiv” a continuat la Targoviste, cu un concert care a avut loc pe 28 februarie in Club Underground. Numarul de bilete a fost limitat la 100, care s-au si terminat rapid, astfel incat cei care s-au trezit chiar in ziua concertului au avut surpriza de a nu mai gasi nici macar un bilet.

Cronologic vorbind, seara a inceput putin dupa ora 20.00 cu Idol, care au cantat vreo patru-cinci piese. Lipsa de experienta se vede si probabil ca ar fi o idee potrivita ca fetele sa mai petreaca o perioada buna in sala de repetitii inainte sa mai cante live. Vocea mai are mult de munca, tobele mai au si ele de invatat pana sa tina ritmul asa cum trebuie, singura pe care am remarcat-o intr-un mod pozitiv a fost chitarista Diana, care, desi a avut ceva probleme tehnice, s-a descurcat incurajator.

Baietii de la Incipient au fost cei care au continuat seara. Nu ma impresionasera prea tare la probele de sunet, dar, ulterior, au dovedit ca stiu sa faca muzica. Instrumentistii sunt buni pe felia lor, iar vocea, desi nu are un volum spectaculos, a sunat frumos si nu s-a pierdut. Si Incipient ne-au retinut atentia tot pe parcursul a vreo cinci piese, la sfarsitul carora vocalistul, atins de spiritul primaverii, a urat “La multi ani!” doamnelor si domnisoarelor si, intr-un gest galant, a impartit buchete de ghiocei repectivelor.

Chrom Dioxid a fost cea mai varstnica trupa a serii, fara a fi, insa, un grup imbatranit. Desi publicul a primit frumos si trupele precedente, parca la Chrom Dioxid entuziasmul celor din fata scenei a fost ceva mai mare. Bateristul a dovedit ca nu are in vocabular cuvantul “oboseala”, avand in vedere ca tot el batuse tobele si pentru trupa anterioara.

Legat de Trooper, a fost a treia oara cand i-am vazut cantand in fata publicului din orasul lor si cred ca prima data cand i-am vazut intr-un club atat de mic si de prost luminat (ca sa nu mai pomenesc si de sunet). Din fericire, pe durata concertului nu s-a fumat inauntru, iar lumea a fost civilizata, desi unul dintre personajele prezente mai avea putin si rasturna microfonul lui Balaur.

Energici cum ii stim, targovistenii ne-au tinut pe cantece si voie buna timp de vreo ora si jumatate, perioada in care au cantat de toate pentru toti: si piese de pe “Rock’n’Roll pozitiv” (”Old School Baby”, ‘Nu trebuie sa vrei”, “17:00″, “Cat am asteptat”) si piese vechi si iubite (”Inca o lupta”, “Strigat”, “Tari ca muntii”, “Doar a mea”, “Amintiri”, “Cantecul lebedei”, “Nu mai conteaza”, “O viata este prea mult”), si coveruri (”Highway to Hell”, “You Shook Me All Night Long” si “Rock and Roll”, pe care i le-au dedicat lui Cristi Minculescu, marele lor prieten de la Iris, care zilele acestea se confrunta cu probleme de sanatate). Lumea din fata scenei si-a scuturat pletele temeinic si a cantat non-stop, lucru remarcat si de Coiot: “Voi stiti versurile mai bine ca mine!”

Trooperii au mai facut si un fel de tombola, la un moment dat, extragand cateva dintre numerele scrise pe bileletele publicului, iar norocosii castigatori s-au ales cu cate un album al formatiei. La sfarsit, publicul nu se mai dadea dus, chemandu-i pe trooperi la bis: “Noi de-aici nu plecam, nu plecam acasa/Pana nu veti mai canta/Inc-o piesa a voastra!” 🙂 Asa ca baietii s-au intors nu cu o piesa a lor, ci cu “Soldier of Fortune”, care n-a putut fi cantata normal, din cauza sunetului care cazuse, dar care a picat foarte frumos si asa, mai mult unplugged, cu vocea lui Coiot, chitara lui Balaur si tobele atinse usor de Oscar.

Pana data viitoare, reactionati pozitiv la testul de Rock’n’ Roll!

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Troopertgv/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *