Rock Nights for Lady’s Day – ziua 1

A doua editie a Rock Nights for Lady’s Day a reunit pe afisul primei seri patru trupe de genuri diferite: Inopia , Piatra, Trooper si portughezii de la Gwydion, Trooper inlocuindu-i pe cei de la Bucovina, care n-au mai putut fi prezenti. A iesit cu multa muzica buna, cu plete scuturate si cu valuri de bere… asa, ca pentru ziua doamnelor!

Sosirea in Live Metal Club a avut loc la 19.36, ora la care deja incepusera sa cante classical/gothicii de la Inopia. Dupa ce ne-am mirat de atata punctualitate, ne-am deplasat spre fata scenei, desi in spate se auzea chiar mai bine decat acolo. “Cei sapte magnifici” de la curtea regelui Arthur ne-au incantat si de aceasta data cu muzica lor solida, cand mai melodioasa, cand mai “pietroasa”, precum si cu prezentele degajate, prezentandu-ne o mostra de profesionalism intr-ale muzicii (desi trupa este una tanara si la propriu si la figurat). Am auzit printre altele “Beyond Castle’s Walls” si “Epitaph”, piesa care beneficiaza si de un clip, precum si doua compozitii noi: “The First Born of My Kind” si “The Siege”. Publicul, desi mic, nu a fost si anemic, ci a cantat si a scuturat din plete, ba le-a cerut bucurestenilor si un bis.

Regretabil, nu a fost timp si pentru bis, pe scena intrand rapid sucevenii de la Piatra. Am fost la prima auditie, repectiv vizionare a acestei trupe de folk/pagan metal si tin sa ii felicit pentru exactitatea si forta de care dau dovada in piesele lor. Vocalistul Bogdan manuieste cu talent si chitara, iar chitaristul Cristi are si o voce buna de folosit live, asa cum s-a intamplat de-a lungul a vreo doua piese. Multi din public pareau a fi fani devotati ai trupei, iar cei care nu erau, au devenit, cu siguranta, deoarece aprecierile nu au intarziat sa se reverse spre scena. Metalistii suceveni au abordat piese precum “Flori de piatra”, ‘La apus”, “ Dor nestins”, “Piatra Soimului”, o compozitie noua – “Marele nimic” – precum si un cover Anathema, “Fragile Dreams”, cantat la bis.

Trooper au intrat dupa Piatra si ne-au spus din capul locului ca este un concert pentru doamne si domnisoare, avand in vedere ca imediat vine 8 martie. “Inca o lupta” a deschis cantarea, cei din public deja se mai inmultisera, asa ca se puteau observa miscandu-se ritmic mai multe plete decat la trupele precedente.

Evident, nu se putea fara “Doar a mea”, “Tari ca muntii”, “Strigat” sau “Amintiri”, nici fara cateva piese noi precum “17.00”, “Nu trebuie sa vrei” sau “Old School Baby”, plus ca am avut parte si de “O viata este prea mult”, o piesa lunga, solicitanta, dar extrem de frumoasa, pe care trooperii nu prea au cantat-o “la vremea ei”, adica dupa lansarea discului “Electric”, dar care mai nou pare a fi pe val. In rest, mult entuziasm si dinamism de ambele parti ale scenei, ca la orice aparitie Trooper!

Headlinerii serii, portughezii de la Gwydion, au venit nu numai cu un black celtic metal la purtator, ci si cu cate un corn sau cana de metal din care s-au servit singuri cu bere (numai vocalistul Ruben parea mai din zilele noastre, venind insotit direct de o sticla). Pictati pe fata, in kilt (chitaristul João Paulo) si cu niste priviri pe care probabil ca le aveau si vikingii cand porneau la lupta, portughezii mai aveau putin si daramau LMC-ul cu duritatile lor muzicale. Publicul a reactionat foarte bine, desi numarul celor prezenti mai scazuse putin fata de momentul Trooper. Sunetul, din pacate, mi s-a parut a fi mult mai prost decat la trupele precedente, dar chiar si asa, lumea s-a bucurat de show.

Urmeaza cronica pentru ziua a doua, fiti pe faza!

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Rnfld/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *