Daca ai fi un pacient grav bolnav, nu-i asa ca ti-ai dori un doctor genial, pasionat de elucidarea misterelor medicale, care nu se da in laturi de la nimic pentru a te vindeca? Ei bine, dr. House este solutia! Bineinteles, daca nu te deranjeaza faptul ca este mizantrop, arogant, rau de gura, schiop si dependent de calmante. Si ca vei fi cobaiul sau in starpirea oricaror virusi dubiosi care-ti fac viata amara.
Unul dintre cele mai populare, amuzante si inteligente seriale americane din ultimii ani, “House M.D.” este povestea lui Gregory House (jucat excelent de actorul britanic Hugh Laurie) si a echipei sale stralucite de doctori diagnosticieni. O varianta moderna a lui Sherlock Holmes si a metodelor sale ingenioase de identificare a criminalilor, in acest caz, virusii, bolile ciudate si uneori chiar lipsurile grave la “mansarda” ale pacientilor.
House este un anti-erou perfect, un geniu egoist, mizantrop si insuportabil. Ii place sa trateze oamenii ca pe niste idioti, pentru ca cei mai multi ii confirma din start aceasta ipoteza. In plus, toata lumea minte, cu pacientii sai in frunte. Drept pentru care nu are nicio problema in a-si trimite echipa de diagnosticieni sa le cotrobaie prin casa, in cautarea de indicii. Totul in numele stiintei, curiozitatii sale si binelui pacientului.
O zi din viata lui Gregory House incepe cu enervarea sefei sale, dr. Lisa Cuddy, care conduce spitalul in care se desfasoara actiunea. Dupa un duel verbal, din care persoana sifonata este invariabil cea mai responsabila, House are de pus un diagnostic in vreun caz aparent fara speranta. Motiv tocmai bun pentru a-si exersa glumele acide pe echipa sa de doctori, care se dau de ceasul mortii pentru a gasi solutia problemei si a-i face pe plac. Nu neaparat in aceasta ordine.
In scena intra si unicul prieten al lui personajului principal, dr. Wilson, seful departamentului de oncologie si omul care il lasa pe House sa ii fure mancarea la fiecare masa luata impreuna. La el vine tot spitalul atunci cand House este incontrolabil, ceea ce presupune o activitate zilnica de reparare a nervilor. Deoarece House face exact ceea ce vrea, fara sa tina cont de nimeni si, culmea, mai are si dreptate.
Asadar, pacientul supravietuieste (adesea pe muchie de cutit), boala ciudata este identificata si vindecata, doctorii alergati prin tot spitalul dupa teste si analize de laborator, iar House isi delecteaza audienta cu cate o rautate bine tintita. Pentru ca nimeni nu-i perfect, dar aroganta de a-ti arunca acest lucru in fata poate fi si ea o calitate.