Charlie Musselwhite: “Imi place muzica romaneasca. Are sentiment”

Charlie Musselwhite va canta duminica, 17 mai, in Hard Rock Café, concertul inscriindu-se in seria evenimentelor Blue Moods, initiata de Event Plus. Inainte de a ajunge in Romania, artistul a avut amabilitatea de a raspunde catorva intrebari pentru cititorii 4arte.

Va veti afla in Romania pentru prima data. Cat de greu a fost pentru organizatori sa va convinga sa veniti?

N-a fost greu deloc. Mi-am dorit mereu sa ajung in Romania si acum abia astept sa se intample asta.

Ati cantat vreodata alaturi de un muzician roman?

Nu, dar am ascultat muzica romaneasca si o mare parte din ea mi-a placut mult. Are mult “sentiment”.

V-ati dus muzica in multe orase de-a lungul anilor. Ati avut timp sa le vizitati pe toate?

N-am vazut atat de multe pe cat mi-as fi dorit. Adesea, tot ce vad sunt hotelul si locatia concertului si apoi aeroportul. Dar in Bucuresti o sa raman cateva zile in plus, ca sa apuc sa vizitez mai multe decat hotelul si spatiul evenimentului. Ma astept la ceva interesant.

Preferati sa cantati pentru un public numeros sau pentru unul restrans?

Ambele au aceeasi importanta. Nu conteaza daca am in fata o persoana sau 10 000, vreau sa ofer la fel de mult pentru toata lumea.

Ce diferenta vedeti intre publicul american de blues si cel european?

In America se danseaza dupa muzica. E la fel de in regula si sa stai jos si sa asculti, si sa dansezi. Cum vrei. Daca esti cu adevarat talentat, fa-le pe amandoua, ha, ha!

Ati spus ca in ceea ce priveste bluesul, totul sta in emotii si sentimente. Din ce ati observat de-a lungul anilor, care este cel mai raspandit sentiment care se vede in ochii celor care vin la concertele dumneavoastra?

Un lucru care imi place foarte mult e cand oamenii vin la mine si imi spun: “N-am ascultat niciodata blues. Acum sunt dependent de el!”

Ati lansat peste 20 de albume, vi s-au decernat multe premii pentru munca pe care o faceti si sunteti o sursa de inspiratie pentru un numar mare de muzicieni. Care este cel mai bun sfat pe care il puteti da unui tanar muzician?

Fa din muzica o muzica “a ta”. Canta intotdeauna din suflet. Fie ca ai o muzica trista, fie ca ai una vesela, sa crezi mereu in ceea ce canti. In felul acesta, muzica te va duce acolo unde vrea sa ajunga.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *