Adagio – progressive frantuzesc in Club Suburban

O trupa buna merita public pe masura, adica numeros si galagios. Francezii de la Adagio au cantat sambata seara in Clubul Suburban din Brasov avand in fata mai putin de 100 de insi, care, din fericire, au suplinit numarul mic printr-un mare entuziasm manifestat fatis.

Seara a inceput pe la 20.30, cu bucurestenii de la Nexus, pe care nu-i mai vazusem in actiune de (prea) multa vreme, dar stiam ce le poate pielea, muzical vorbind. Cu un nou vocalist (Costica Sandu, pe care il admirasem pe vremuri cantand cu M.S.) si cu piese frumoase la purtator, Nexus au cantat vreo 45 de minute, timp in care aprecierile publicului au crescut gradual, incat la final li s-a cerut si un bis. Cererea a fost concretizata in minunata compozitie “Unbeliever”, care are si un pasaj cantat pe trei voci, pe langa vocalistul cu acte in regula contribuind la partitura Andy de la clape si chitaristul Dan.

Scurta pauza, dupa care pe scena din Suburban au urcat brasovenii de la Celest, care l-au adus cu ei pe noul vocalist, aflat pentru prima oara pe o scena de rock. Am remarcat vocea puternica si melodioasa, dar am ghicit si o mare admiratie pentru stilul interpretativ al lui Geoff Tate (Queensryche), asemanare care nu ar trebui, totusi, utilizata abuziv. In rest, am vazut chef de cantat si reactii pozitive in public.

22.45 a fost ora la care si-au inceput cantarea baietii lui Stephan Forté – chitaristul si liderul trupei de progressive metal Adagio -, care au prestat cu mult aplomb si forta, in fata fanilor care purtau tricouri cu numele trupei sau sepcute oferite de 3MPERFORMING. Desi, cum spuneam mai sus, spectatorii erau in numar redus, cheful de cantat al francezilor a fost la locul lui, mai ales ca oamenii prezenti s-au manifestat plini de energie alaturi de ei si i-au pozat de nu s-au vazut. La randul lor, francezii i-au filmat pe cei prezenti, care s-au aratat incantati sa apara pe material. Solo-urile lui Stephan au starnit valuri de aplauze, vocea lui Christian Palin a facut boxele sa explodeze la modul cel mai placut, chiar daca sunetul a fost destul de prost, atat pentru ei, cat si pentru trupele romanesti.

Trebuie punctat faptul ca Christian a comunicat foarte bine cu publicul, i-a multumit ca este atat de activ si l-a rugat ca data viitoare, cand vor veni sa cante pe un stadion, sa fie prezent si acolo. La sfarsit, trupetii – de altfel, o gasca modesta si simpatica – au multumit organizatorului si au ciocnit un pahar de bere cu fanii, alaturi de care s-au si pozat.

Succes organizatorilor cu viitoarele proiecte, la care speram sa vedem si mai multa lume prezenta in public!

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Adagio/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *