AVATAR: “Noul album este o etapa de maturitate”

Pentru ca pe pagina de MySpace a celor de la Avatar a aparut piesa “The Smile Of The Bellringer”, care va figura pe noul album al trupei – “Subjects Of The Same Suffering” – l-am luat la intrebari in legatura cu aceasta chestiune pe chitaristul craiovenilor, Dan Scurtu, care ne-a raspuns prompt si detaliat!

Salut! Intram direct in subiect: Avatar pregateste un album nou. Cum a decurs lucrul la acest material, cate piese va avea, unde ati imprimat vocile si instrumentele?

Salut! Albumul se va numi “Subjects Of The Same Suffering”, “SSS” pe scurt si va contine 8 piese. Materialul brut a fost inregistrat in Craiova (instrumentele) si in Bucuresti (vocile). Inregistrarile au fost facute sub indrumarea tehnica de la distanta a celui care a dat viata propriu-zis albumului, Tue Madsen.

Am observat ca voi, ca trupa, desi va invartiti in zona death a metalului, sunteti intr-o permanenta reinventare. Cat de diferit va fi noul album fata de ultimul vostru produs, “Tentacles?”

“SSS” este deja alta etapa din viata noastra. O etapa de maturitate care se simte pe plan atat muzical cat si conceptual. In ultimii aproape doi ani ne-am retras in “barlog” si am petrecut mult timp in sala de repetitie pentru a-l concepe si a realiza o preproductie. Am simtit ca un album este singurul lucru care ne poate motiva la maxim si prin care putem demonstra ceva. Din acest motiv, toate eforturile noastre pentru realizarea albumului cred ca s-au concretizat in ceva total deosebit atat pentru noii ascultatori, cat si pentru cei care ne cunosc deja.

Unde ati facut editarile audio, mixajul si tot restul?

Acolo unde ultimele albume Dark Tranquility, Devil Driver, Cataract, Heaven Shall Burn, Vader precum si ale altor mari trupe au prins viata: Antfarm Studio din Danemarca, mai precis cu Tue Madsen, omul din spatele butoanelor.

Cine se ocupa de grafica albumului?

Inca se lucreaza la forma de prezentare si grafica albumului. Cine altcineva decat Costin Chioreanu de la Twilight Media se poate ocupa de o treaba atat de serioasa?

Ca bine zici! 🙂 Pe cand preconizati lansarea “SSS”-ului? Veti incerca sa faceti si un turneu?

Inca nu se poate discuta nimic concret despre aceste lucruri. Produsul nu va fi lansat pe cont propriu, in mod sigur. Lansarea va incepe in momentul cand va fi semnat un contract de distributie cu un label interesat de acest material. Pana atunci, singura piesa promovata pentru public este “The Smile Of The Bellringer”, ce poate fi ascultata pe pagina noastra de MySpace in acest moment.

Sunt sigura ca dupa lansare vor aparea diverse voci care sa spuna ca “albumul suna in genul trupei X sau Y”. Voi cum ziceti ca suna?

Imi este absolut imposibil sa fiu subiectiv. 🙂 Pe timpul compozitiei, repetitiilor, pre-productiei, inregistrarilor, colaborarii cu Madsen pentru sunetul final, am ascultat acest material de miliarde de ori, cred. Noi spunem ca suntem originali si nu semanam in mod voit cu nicio trupa, dar nu ma mir daca vor aparea si alte pareri. Ascultatorilor le place sa puna etichete. Suna a cutare, este stilul cutare, etc. In mod sigur, nu vom scapa nici noi de aceste etichete.

Pana atunci, pe unde mai cantati, cand va mai vede lumea?

In ultimul timp ne-am cam retras din activitatea de scena. Ceva schimbari in trupa, repetitii foarte multe, investitii foarte mari in scule, apoi albumul… De asemenea, raman la impresia – probabil personala si fara legatura cu restul trupei – ca in 90% din cazuri, printr-o aparitie live in Romania mai mult iti strici imaginea decat sa ti-o promovezi. Ma refer bineinteles la conditiile de sonorizare si neprofesionalismul celor care organizeaza si sonorizeaza astfel de evenimente live. Metalul este muzica cel mai greu de sonorizat, mai ales metalul “suparat”. Standardele organizatorilor autohtoni despre cum ar trebui pus la punct un astfel de concert sunt de multe ori penibile. Imi este usor sa fac astfel de afirmatii dupa ce am reusit sa cantam de mai multe ori atat in cluburi, cat si la evenimente putin mai mari in afara tarii. Prima aparitie a noastra va fi in ziua de sambata a festivalului de la Fetesti.

Multumesc pentru raspunsuri si mult succes!

Numai bine si multumesc inca o data pentru interes.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *