“Somalia, Mon Amour”: pirati, agenti secreti si povesti de iubire

Daca aveti cumva impresia ca povestile cu pirati sunt destinate celor mici sau daca sunteti convinsi ca vremea piratilor a trecut de mult, ei bine, nu. Citind romanul “Somalia, Mon Amour”, aparut la Editura Tritonic, o sa vedeti ca piratii sunt prezenti si in secolul al XXI-lea si lupta impotriva lor este una necontenita.

In scrierea romanului “Somalia, Mon Amour”, Bogdan Hrib si coautoarea Sofia Matei, care este si personajul principal al cartii, pornesc de la fapte reale si anume atacurile piratilor somalezi asupra navelor europene sau americane si stradaniile serviciilor de informatii exerne de a afla informatii care sa le permita eliberarea prizonierilor pe care acestia ii iau constant.

Mi-a placut mult personajul Sofia Matei, agent SIE deghizat intr-o profesoara de geopolitica singuratica si cu o istorie familiala ambigua si mi-a placut si mai mult relatia ei cu jurnalistul Stelian Munteanu, care, desi un Don Juan de felul lui, e dat peste cap de indata ce Sofia intra in viata lui si se indragosteste ca in tinerete. Evident, faptul ca Sofia dispare constant in misiuni periculoase in Africa – unde sfarseste rapita si e nevoie de o armata de forte desfasurate pentru a o salva – nu e de natura sa faca mai usoara relatia dintre ei!

Dincolo de sentimentele celor doua personaje, actiunea romanului este alerta si plina de suspans, asa cum ii sta bine unui thriller, in care se amesteca secrete de familie bine pastrate, iubiri vechi de zeci de ani reinviate, nave sechestrate, agenti secreti americani, rusi si romani care incearca fiecare sa traga spuza pe turta proprie.

Pentru a usura intelegerea cadrului in care se desfasoara evenimentele, autorul ataseaza si o mica descriere a Somaliei, din punct de vedere istoric, economic si politic, o harta a zonei, precum si o lista a personajelor, caracterizate pe scurt, acest ultim detaliu amintind de piesele de teatru.

Daca dati un click pe blogul romanului, veti gasi acolo detalii despre carte si autori si veti putea citi si cateva fragmente.

Share

2 thoughts on ““Somalia, Mon Amour”: pirati, agenti secreti si povesti de iubire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *