“WebSiteStory”: drame adolescentine, crime si YouTube

Raspunzand invitatiei primite de la Transilvania Film, am vizionat ieri “WebSiteStory”, debutul in lung-metraj al regizorului Dan Chisu. Filmul – turnat in Bucuresti pe parcursul a 12 zile si beneficiind de prezenta actorilor Crina Semciuc, Dragos Bucur, Florin Piersic Jr, Serban Ionescu si Lia Bugnar – va rula in cinematografe din 14 mai.

“WebSiteStory” are un titlu care aminteste vrand-nevrand de clasicul “West Side Story”, numai ca, desi e vorba tot despre adolescenti, in filmul lui Dan Chisu acestia se razboiesc nu doar intre ei, ci si cu parintii. Vesnica prapastie dintre generatii capata in “WebSiteStory” aspecte dramatice, lipsa de comunicare dintre tineri si adulti si interpretarea gresita a faptelor adolescentilor concretizandu-se intr-o poveste cumplita, dar cat se poate de realista si de emotionanta.

In urma unei altercatii dure cu parintii, adolescenta Laura (Crina Semciuc) decide sa petreaca o noapte nebuna, in care sa faca tot ce-i trece prin cap. Bunul ei prieten Juni nu reuseste sa o convinga sa mearga acasa la o ora rezonabila, asa ca Laura ramane cu prietena ei Mira, o alta adolescenta de 17 ani, care la randul ei are neintelegeri cu parintii. Nici Mira nu poate sa o convinga pe Laura sa se poarte rational, asa ca, impreuna cu ea, se costumeaza in femei usoare si merg intr-un club “de fite”. Acolo dau insa peste Baloiu (interpretat foarte natural de Oreste Teodorescu), un individ plin de bani si cu afaceri dubioase, care le da sa fumeze un joint. Pentru ca Mira pleaca, acesta o urmareste si, dupa un schimb dur de replici si bruscata fizic, Mira sfarseste moarta, intinsa pe sosea. In dimineata urmatoare, cand Laura afla de soarta prietenei ei, porneste o adevarata vanatoare pentru a-i razbuna moartea. Asa ajunge sa se deghizeze in baiat, sa il urmareasca pe Baloiu prin tot orasul, sa cumpere un pistol de la un traficant simpatic care habar n-are sa umble cu o arma (Florin Piersic Jr.), sa aiba discutii si mai aprinse cu parintii si, in final, sa-l ucida pe Baloiu.

Un rol important in pelicula il are YouTube, site-ul pe care oricine poate sa posteze orice, “orice” insemnand filmulete facute chiar si cu telefonul mobil. Mira are un jurnal video pe YouTube, in care vorbeste despre necazurile de la scoala – cauzate chiar de acest site – si despre felul in care o trateaza tatal ei, Laura isi posteaza pe YouTube marturisirea, dupa ce l-a ucis pe Baloiu, iar colegul de camera al lui Juni se uita pe YouTube la momente de stand up comedy. Filmul arata ca site-ul repectiv nu este doar un mijloc de entertainment sau de informare, ci poate sa devina si o arma care creeaza impresii gresite si, mai mult decat atat, distruge reputatii si declanseaza drame personale.

“Filmul este o poveste moderna despre cautare si nesiguranta, despre dorinta si imposibilitatea de a ajunge la un rezultat, despre atitudini si gesturi care pot da dependenta, despre actiuni regretabile, cu spovedanii inutile pe net.” (Dan Chisu)

Primul lung metraj din Romania filmat cu RED Camera, “WebSiteStory” reprezinta astfel o premiera din punct de vedere al tehnicii de filmare. Filmul va fi lansat pe 14 mai, in Bucuresti (Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema City, Cityplex, The Light), Cluj (Cinema City), Timisoara (Cinema City), Pitesti (Cinema City ), Constanta (Cityplex), Iasi (reteaua Romania Film).

Site-ul oficial al filmului, unde puteti vedea si trailerul, este www.websitestory.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.